ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Турция е един от основните "клиенти" на Европейския съд за правата на човека.

25.08.2010

Присъдите, издавани всяка година срещу Турция заради средновековното мачкане на нейните граждани, са достатъчни за финансиране на цялостната работа на Европейския съд в Страсбург и всички съпровождащи странични и извънредни дейности - до такъв извод стигат експерти, които имат за хоби изследването на "любопитни статистики". Според получените резултати, публикувани днес от турския сайт "Sondakika.com", по броя на внесените жалби и на заведените от Съда дела Турция заема второ място след Русия. В момента съдиите в Страсбург решават съдбата на 13100 "съдебни досиета" за осъждане на турската държава. От 2004г. досега Турция е била принудена да изплати "обезщетения" съгласно произнесените присъди в размер на малко повече от 100,5 млн. нови турски лири ( около 100 млн. лева ). Разпределението по години е както следва: 2004г. - 22,2 млн. лв., 2005г. - 16,2 млн. лв., 2006г. - 13,8 млн. лв., 2007г. - 26,2 млн. лв., 2008г. - 10,4 млн. лв. и 2009г. - 11,7 млн. лв. Като повод за тази позорна статистика, която превръща страната - кандидат за еврочленство в образец на средновековна ислямска диктатура, авторите са използвали скандала, наречен "турска защитна теза", появил се около делото в Страсбург във връзка с убийството на арменския журналист и правозащитник Хрант Динк. Както е известно от информациите на ТВ "СКАТ", вчера правителството трябваше да решава какви мерки ще бъдат в състояние да "залепят счупеното гърне" след гафа на турския Външен министър Ахмет Давутоглу. На срещата на министрите на вътрешните работи, на правосъдието и на външните работи, проведена при закрити врати, участниците си прехвърляли вината за уникалната по своята арогантност и цинизъм "защитна теза", която възмути дори свикналите на всичко светила на европейското правосъдие в Страсбург. Обсъждани били варианти как да бъдат разубедени адвокатите и семейството на Динк да отстояват своята хуманна кауза и да бъдат принудени да преговарят за "извънсъдебно приятелско споразумение". Безочливите автори на "юридическия шедьовър" продължават да твърдят, че той не бил плод на "политическа целесъобразност", а виновни били пропуските в турската Конституция и в НПК. Ето защо правителството призовавало поправките да бъдат подкрепени на референдума на 12 септември и така повече нямало да има конфузии в Страсбург и демокрацията в Турция още на 13 септември щяла да стане пример за подражание не само за съседните страни , но и за целия ЕС.

2

2

5

5

Кюрдска бойна група отново извади от строя магистралния газопровод Иран - Турция.

Кюрдска бойна група отново извади от строя магистралния газопровод Иран - Турция.
На 21 юли т.г. ТВ "СКАТ" първа съобщи за операцията на кюрдските партизани в района на Доубаязът при границата с Иран, при която беше взривен и изваден от експлоатация магистралния газопровод Иран - Турция. Прекъсването на газоподаването накара турските власти спешно да се свържат с "Газпром" и да поискат увеличаване на доставките по "руските"

Книгата на Тило Сарацин предизвика истински политически земетръс в Германия.

Книгата на Тило Сарацин предизвика истински политически земетръс в Германия.
Днес "Дойче Веле" приоритетно коментира реакциите в Германия след като добиха публичност основните тези, изложени от видния финансист и бюрократ Тило Сарацин в най-новата му книга "Германия се самоунищожава." ( наша информация от 24 август ). Авторът е добре известен със своите антитурски и антиарабски настроения, които намериха широко място още

Демографската катастрофа в България

Демографската катастрофа в България

"Духът на Бургас" - обект на далавера

"Духът на Бургас" - обект на далавера

Изграждат нов далекопровод


Изграждат нов далекопровод

Безотговорността на Морска администрация е смъртоносна


Безотговорността на Морска администрация е смъртоносна

От Черноморец завеждат съдебни дела за пропуснати ползи

От Черноморец завеждат съдебни дела за пропуснати ползи

След три месеца - кметът на работа


След три месеца - кметът на работа