ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Бум на ракови заболявания

05.09.2010

Онколози призовават за повече профилактични прегледи. Само това ще намали броят на заболелите в напреднал стадий. За съжаление в бургаски регион се отчита увеличен брой на болните от някои видове рак.

2

2

5

5

Свинския грип ще идва отново

Свинския грип ще идва отново
Два нови вируса ще ни атакуват още през есента. Свинският грип се е трансформирал в нов, който носи името „Калифорния”. Лекари съветват как да се предпазим още сега.

Фестивал на меда

Фестивал на меда
Консумацията на мед също предпазва от грип. Това твърдят участниците в фестивала на меда в Несебър. Тази година призът –царица на меда - спечели Мария Иванова от Плевен. Производителите съветват яжте редовно мед защото това е най- чистата

Една година от трагедията с кораба "Илинден"

 Една година от трагедията с кораба

Изоставеният Перперикон

Изоставеният Перперикон
Историческата забележителност Перперикон е изоставена от държавата. Комплексът няма добра инфраструктура и стават инциденти заради липсата на ограждения. Обектът не се охранява и това също притеснява археолозите.

Закриване на арменския фестивал

Закриване на арменския фестивал
Приключи първият фестивал на арменската култура в Бургас. Това стана с грандиозен концерт на всички участниици във форума. Заради големия интерес организатрите планират догодина фестивалът да е

Къщата на Милко Хатев се руши

Къщата на Милко Хатев се руши
Руши се къща паметник на културата в Бургас. Тя е на починалия актьор Милко Хатев. Сега домът му е свърталище на наркомани, а цигани са откраднали всичко метално от нея.

Празник на селото

Празник на селото
Традиционният събор на село Атия събра хора от цялата страна. Той беше отбелязан с много музика,песни и дълго хоро на площада. Според присъстващите-това е един от начините българските традиции да останат

Парад на ретро автомобили

Парад на ретро автомобили
Над 70 коли участваха в ретро-парада в Созопол. Една от тях е донесена на части от съединените щати и сглобена за девет месеца. Ето какво още видяха посетителите на изложбата на открито.