ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Конгресът на САЩ обвини Турция за варварското й отношение към културата и религията в Кипър.

30.09.2010

Докато преуморените от тежкия работен ден турски министри сънуваха как Турция върви по стъпките на Империята и отново владее половината свят, в Американския Конгрес приеха резолюция номер "Н. Res. 1631". Нейното съдържание стана известно тази сутрин и вдигна кръвното на Гюл, Ердоган, Давутоглу и всички около тях, които баламосват Брюксел и балканските "балъци" колко хуманна и цивилизована била станала съвременна Турция, особено след референдума на 12 септември. Камарата на представителите гласува документ, в който се съдържат много тежки обвинения по адрес на турската окупация на Северен Кипър и пораженията, нанесени от анадолските варвари на културно-историческото и християнското наследство в Северен Кипър. Окупаторите във военни униформи са допринесли за заличаването на религиозните права и свободи, нанесли са непоправими щети на религиозните храмове и на вековни архитектурно-исторически паметници. Резолюцията призовава президента Барак Обама, Държавния департамент и Комисията за религиозните права и свободи да започнат процедура за проверка и разследване на престъпленията на турската държава и Анкара да бъде наказана с прилагане на различни санкции и ембарго. Конгресмените предлагат Турция да бъде задължена да възстанови и ремонтира всички разрушени и осквернени паметници на културата и православни храмове. Проекто-резолюцията била изготвена и внесена за гласуване от Гус Билиракис - конгресмен от Флорида с гръцки корен. Както той, така и гласувалите конгресмени били веднага "заклеймени" от лицето Али Чинар - Зам.председател на най-влиятелната турска лобистка организация в САЩ, известна като "Федерация на Турско-Американските дружества" и която работи в полза на Анкара заедно с FEBA - Федерация на Балканските дружества в САЩ. Турският агент Чинар си позволи да изрази съмнения за легитимността на приетия документ и дори предупреди заплашително конгресмените, "гласували "ЗА" резолюцията, че ще бъдат установени поименно и няма да бъдат оставени на спокойствие от възмутените турци в САЩ". Али Чинар е "пратеникът в САЩ" на излизащия в Одринска Тракия ( Чорлу, Люлебургаз, Лозенград ) вестник "Фреканс" и в който работят представители на българските изселнически щабове. Според Чинар и други "приятели на Турция" в САЩ, резолюцията била приета благодарение на "натиска" на гръцкото, кипърското и арменското лоби в Долната камара. Посочват се имената на Председателя на Комисията за външна политика Хауърд Берман и на конгресменката от Ню-Йорк на Демократическата партия Каролин Мелони, които имали "тежката дума" при приемането на резолюцията за арменския геноцид през тази пролет и сега отново потвърдили своите "антитурски настроения" с активната си работа в полза на резолюцията за Северен Кипър.

2

2

5

5

Започна похода на "Сивите вълци" към границата с Армения.

Започна похода на
За втори пореден път обещанията и призивите на турския Културен министър Ертуурул Гюнай останаха празни думи като доказателство кой всъщност управлява страната. Само преди седмица ( наша информация от 24.09.2010. ) той даде вид, че е разтревожен от настъплението на шериата и обеща наказания за виновниците на погрома в художествената галерия. Още

Срещу пенсионната реформа

Срещу пенсионната реформа
КНСБ - Кърджали започна подписка срещу пенсионната реформа. Според синдикалистите, политиката на правителството в тази област е грешна. На седми октомври ще се проведе национален протест срещу увеличението на възрастта за

Фестивалът "Духът на Бургас" не носи приходи в бюджета на общината

Фестивалът
Неясена остана за данъкоплатците печалбата от фестивала “Духът на Бургас”. Има ли такава и кой всъщност прибира парите от събитието, организирано от Община Бургас. Ясни обаче са разходите . Най-малко 280 хиляди лева за всяко издание.

Джон Лоутън и БТР заедно на сцената в Свищов

Джон Лоутън и БТР заедно на сцената в Свищов
Рок-легандата Джон Лоутън отново е в България. На летище “София” той беше посрещнат от екип на ТВ СКАТ. В съботната вечер големият музикант ще зарадва с концерт рок-феновете в Свищов.

Възобновиха разкопките на остров Св. Кирик

Възобновиха разкопките на остров Св. Кирик
Подновиха археологическите разкопки на созополския остров Св. Кирик. Още в първите дни екипът се натъкна на ценни находки, характерни за този край - уникални тежести за рибарски мрежи.

50 години град Средец

50 години град Средец
50 години от обявяването на Средец за град отбелязват жителите му. Празнично шествие и концерт са част от проявите, които ще продължат няколко дни.

Лъсна поредната кадрова поръчка на ГЕРБ

Лъсна поредната кадрова поръчка на ГЕРБ

Турският премиер Ердоган пристига в България на 4 октомври.

Турският премиер Ердоган пристига в България на 4 октомври.
Днес в 15,58ч. турската информационна агенция "Джихан" разпространи кратко съобщение, че по покана на българския премиер Борисов неговият турски колега Реджеп Ердоган пристига 04.10.2010. в България на официално работно посещение заедно с голяма делегация от министри, съветници и журналисти. След разговор на "четири очи", двамата премиери ще