ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Пеликани

08.01.2012

Митични царе

Митични царе
Всяка година хиляди деца в Испания се стичат по централните улици на различни градове. Те са в очакване на пристигането на Тримата Царе дошли от Изтока, за да дарят всички деца на Испания между, които и много

Кукери "гониха" зли духове

Кукери "гониха" зли духове
Кукери изгониха злите духове от село Лесново. Там всяка година се пресъздава обичая с все по-оригинални и разнообразни кукерски одежди.

Кървавата Коледа

Кървавата Коледа
Датата 7 януари се свързва и с едно трагично събитие н нашата история. През 1945 година в Македония по нареждане на Тито са ликвидирани над хиляда българи. Целта е да се засилят процесите на македонизация и да се заличи бълщгарското съзнание сред

Обилни снеговалежи в цялата страна

Обилни снеговалежи в цялата страна
Обилни снеговалежи в по- голямата част от страната. Задръствания по магистралите заради непочистен сняг и закъсали тирове буквално парализираха движението по места.

Иоановден

Иоановден
Православната църква почита днес Свети Йоан Кръстител - последния старозаветен пророк, кръстителя на Иисус. Празникът, известен като Ивановден, е един от най-тачените в България.

Стамат Апостолов

Стамат Апостолов
Днес е денят в който си спомняме за големия патриот и радетел на тракийската идея Стамат Апостолов. На 7-ми януари се навършват 84 години от неговото рождение.

При кавалджията Иван

При кавалджията Иван
На празника екипът ни беше в часа на кавалджията, музикант и преподавател Иван Пейчев. За класическия народен инструмент и традиционното начало в името Иван, ще ни разкажат повече, оператора Милен Цанков и репортера Мартин

Богоявление в Испания

Богоявление в Испания
Вчера отбелязахме Богоявление. Българите в Испания също празнуваха този ден както подобават правосланвите канони. Празничната литургия се състоя в град Сеговия.

Богоявление

Богоявление

Богоявление в София


Богоявление в София