ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Новият кмет на Варна положи клетва

15.07.2013

Новият кмет на Варна, Иван Портних положи клетва на тържествена сесия на общинския съвет. Минути след церемонията, варненецът Росен Марков му подари букет от гербери и му поиска оставката, с посланието, по – бързо да свиква с обстановката в града и страната.

Новият областен управител на Варна е юрист

 Новият областен управител на Варна е юрист
Час след като кметът на Варна, Иван Портних положи клетва, новият областен управител Иван Великов също, за първи път след назначаването си, се появи пред обществеността. По професия, Великов е юрист, работил е като следовател и прокурор и е бил директор по правно обслужване в община Варна.

Чиновници в Испания протестират

 Чиновници в Испания протестират
И накрая новина от Испания. Чиновници протестираха срещу социалната политика на правителство там. Според държавните служители държавата не може да продължава да функционира по този антисоциален

31-ви ден на протести

31-ви ден на протести
В 31-тия ден на протестите срещу правителсвото на Пламен Орешарски хиляди демонстранти за пореден път се стбраха в столицата с искане за повече морал и честност в българската политика.

Издигнаха българското знаме от балони в знак на протест

 Издигнаха българското знаме от балони в знак на протест
Протест и във Варна. Бели, зелени и червени балони, символ на обединението бяха част от поредната инициатива на протестиращите.

Мирен протест срещу неясноти по проекта "Южен поток”

 Мирен протест срещу неясноти по проекта
Десетки собственици на имоти, засегнати от проекта “Южен поток”, излязоха на пореден протест. Тяхното недоволство е срещу липсата на информация относно вредното въздействие на газопровода върху природата. Те настояват трасето да преминава на по-голямо разстояние от плажа „Паша

Хиляди домакинства отново без вода

Хиляди домакинства отново без вода
За пореден ден хиляди жители на няколко жилищни квартала във Варна останаха без вода. Причината за безводието е нова авария на захранваща тръба. Припомняме ви, че първата авария възникна още в началото на седмицата и лиши от питейна вода домакинствата за повече от денонощие. Това накара много от хората да излязат на протест срещу ВиК –

Подписаха договорите за водния цикъл

 Подписаха договорите за водния цикъл
6 фирми ще изграждат Водния цикъл в Кърджали. Две от тях са близки до ДПС и кмета на града, Хасан Азис.

Неспазени обещания

 Неспазени обещания
И още една тема от Кърджали. Направени градински площи при рехабилитацията на пътна отсечка в квартал “Веселчани”, отдавна не се поддържат, възмущават се живеещи и работещи в близост. Според хората тези площи дори затрудняват пешеходците.

Сеговия е градът на безработицаха

 Сеговия е градът на безработицаха
Новина от Испания. В град Сеговия живеят около 1500 българи. Но икономическото положение в района е изключително тежко, а безработицата е в огромни размери. Нашият кореспондент Росен Георгиев разказва.

Брюксел срещу българската мафия

Брюксел срещу българската мафия
Отношението на Европа към протестите в България бе обсъдено в предаването Фронтално по ТВ СКАТ. Гости на водещия Стефан Солаков бяха съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев, евродепутатът Слави Бинев и външнополитическият експерт Любомир