ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Спад на интереса към българските музеи, туристите идват да се напиват

09.09.2013

Сериозен спад в посещенията на музеите и културните обекти се отчита за отминаващия летен сезон във Варненско. Точните разчети трябва да бъдат готови след края на месеца, но още сега на места регистрирания отлив на посетителите е над 10%. Според експертите това е поредното доказателство, че страната все повече се превръща в евтина, алкохолна дестинация.

Нова вълна на масови протести срещу диктатурата на Ердоган

 Нова вълна на масови протести срещу диктатурата на Ердоган
След лятното затишие революционният дух на парка Гези отново изкара хиляди на улиците в Турция. Преди няколко дни студентите от престижния Средноизточен технически университет в град Анкара изградиха палатков лагер в знак на протест срещу намеренията на общината да унищожи хиляди дървета в парка за да бъде прокаран магистрален

Откриха ГКПП "Маказа"

 Откриха ГКПП
След дълги години обещания граничния пункт “Маказа” най-накрая бе отворен.На събитието присъстваха и много хора от региона, за които това е дълго чакано събитие. Оказва се, повечето от тях възлагат изключително големи надежди след отварянето

Приключи първият балкански фолклорен фестивал

 Приключи първият балкански фолклорен фестивал
Приключи първия балкански фолкорен фестивал провел се в Неделино. Журито доста се затрудни при разпределянето на наградите, омаяно от майсторството на участниците.

Валери Симеонов за политическата обстановка у нас

Валери Симеонов за политическата обстановка у нас
Обединението на Националния фронт за спсение на България с Гражданско обединение за реална демокрация и с останалите партии е на идейна основа, а не заради гласове, нужни за Парламента. Това заяви съпредседателят на НФСБ Валери Сиемонов в предаването На светло по Нова ТВ.

Двойно нараства броят на здравно неосигурените лица

 Двойно нараства броят на здравно неосигурените лица
Двоен ръст на неосигурените пациенти отчитат в Пирогов. Според лекарите здравната система в България се нуждае от спешни и бързи реформи, които обаче нито едно правителство не желае да

Варненци започват дела срещу изграждането на "Южен поток”

 Варненци започват дела срещу изграждането на
Живеещите в местността „Ракитника“ край Варна се събраха на пореден протест срещу изграждането на тръбопровода „Южен поток“ в близост до домовете им. Хората недоволстват, че българските институции не защитават интересите на своите граждани, а угодно заемат чужди позиции.

Животновъдите в стачна готовност

 Животновъдите в стачна готовност
Животновъдите са в стачна готовност. Според тях тежката бюрокрация и бездействието на управляващите по проблемите в бранша спъва развитието на поминъка им.

Православната църква чества рождение Богородично

Православната църква чества рождение Богородично
Православната църква чества един от най-големите си празници – рождението на пресвета Богородица. Празникът се нарича още Малка Богородица.

Домашен магазин за зимата

 Домашен магазин за зимата
Сезонът на домашната зимнина наближава. Оказа се, че правенето на туршии въобще не е отживелица. Възрастните хора не пропускат всяка година да си приготвят домашни консерви за зимата.

Англичанин намерил своя рай в село Рудник

 Англичанин намерил своя рай в село Рудник
Сега ще ви запознаем с Джон Белами, които след дълго търсене на имот из България си купува стара къща в бургаското село Рудник за да я превърне в свой втори дом. Загърбил родната си Англия, 68 годишния мъж разказва че обожава страната ни и се чувства прекрасно тук.