ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Наказателна акция срещу бивш служител на съда

02.06.2015

В Бургаският районен съд се проведе поредното дело, в което шефката на Окръжна прокуратура съди бивша подчинена и я обвинява в кражба. Според прокурор Калина Чапкънова бившата директорка на архива в съда е откраднала пари и бижута от сейфа, на стойност 20 000 лева. Според обвиняемата това са скалъпени обвинения, с цел на нейното място да бъде назначена близка на Чапкънова.

Свлачище откъсна няколко села над Асеновата крепост

Свлачище откъсна няколко села над Асеновата крепост
Пътят от Асеновград към селата Лясково, Яврово и Добралък е затворен за движение. Причината е пропаднал път на метри от Асеновата крепост. Така жителите на няколко села са принудени да използват обходен път, който удължава маршрута им и е подходящ само за високопроходими

Представяне на паметника на цар Самуил


Представяне на паметника на цар Самуил
По повод 1000 години от смъртта на цар Самуил в столицата скоро ще бъде открит паметник на българския владетел. Екипът ни засне готовия монумент.

Стотици се включиха в похода "По стъпките на четата на Таньо Войвода"


Стотици се включиха  в похода "По стъпките на четата на Таньо Войвода"
В Попово посрещнаха участниците в 30-ият юбилеен поход „ По стъпките на Таньо войвода“. На централният площад“ Александър Стамболийски се проведе преглед на маршовата и патриотична песен. Походниците пресъздадоха и една от паметните битки на четната на Таньо Войвода.

Празник на младостта

Празник на младостта
Празничен спектакъл организиран от Народно читалище "Христо Смирненски 1946" в столицата беше посветен както на 1-ви юни - Ден на детето, така и рождения ден на културния дом.

2 юни

2 юни
Днес отдаваме почтит към загиналите герои, дали живота си, за да живеем днес в свободна България. На втори юни тази година се навършват 139 години от смъртта на поета-революционер Христо Ботев. Сирените в цяла България бяха включени точно в 12 часа, за да припомнят за светлия подвиг и саможертвата на

Обстановката в Гърмен ден преди Националния протест

Обстановката в Гърмен ден преди Националния протест
Каква е обстановката в Гърмен ден преди насрочения за утре Национален протест? С информация от там включваме нашия репортер Мира Георгиева.

Гавра с Левски

Гавра с Левски
Поредната недопустима проява на цигани. Снимка, разпространена в социалните мрежи в навечерието на 2 юни, възмути обществеността. На снимката се вижда как двама цигани демонстративно показват обиден и циничен жест пред паметника на Апостола Васил Левски в

Съветниците от ПФ с декларация против концесията на летище "Пловдив"

Съветниците от ПФ с декларация против концесията на летище "Пловдив"
Общинските съветници от ПФ в Пловдив внесоха декларация в местния парламент, с която ще призоват колегите си да не се допуска Летище Пловдив да бъде отдадено на концесия. Още преди година, народният представител от ПФ и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов алармира, че аерогарата умишлено се води към фалит чрез кадровата политика на кмета Иван

Джип с русенска регистрация използван от ИД


Джип с русенска регистрация използван от ИД
Снимка на джип с русенска регистрация, използван от Ислямска държава шокира обществеността в страната ни. Снимката е доказателство, че автомобили от България минават контрабандно през Турция за Сирия, където джихадистите ги купуват.

7 милиона причини да караш разумно


7 милиона причини да караш разумно
Инициатива „7 милиона причини да караш разумно“ се проведе в столицата. Целта на мероприятието е да се заостри вниманието на шофьорите да са внимателни, когато преминават през пешеходни пътеки и на децата – да пресичат правилно на обозначените за това места.