ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Нови разкрития за операция срещу турските ислямистки организации

03.04.2009

Нови разкрития и подробности за мащабната операция срещу турските ислямистки организации в Германия и Белгия. С решение номер 1067/09 от 12.02.2009 Съдът в Мюнхен определя по следния начин същността и целите на ръководените от Ибрахим Ел-Зеят,Оуз Ючюнджю и Али Къзълкая турско-ислямски структури в Германия: "Дейността на въпросните формирования е подчинена на решенията и на указанията на техните ръководители,които налагат задължителна дисциплина, подчинение и обща воля на всички свои членове и привърженици за провеждане на планираните мероприятия.В основата на тази обща воля и ориентация е заложено унифицираното идеологическо и политическо разбиране за характера на Западното общество и отхвърлянето на неговата ценностна система и социално устройство. Непримиримият екстремизъм и липсата на всякакво желание за диалог и за компромиси представляват ду- ховната и политическата спойка на монолитната мрежа от връзки на ръководителите с подчинените им звена в името на общата цел за възбуждане и трайно насаждане на антиевропейски чувства и за създаване на общ фронт за борба на мюсюлманската диаспора срещу "неверниците".

Тези констатации и изводи,намерили място в писменото решение на Съда, дават основание на Прокуратурата да започне внезапното разследване в градовете Кьолн, Хамбург, Мюнхен, Борнхайм, Керпен, Хамм, Улм, Гаршинг, Берлин и т.н.с цел изготвяне на обвинение и възбуждане на съдебно прес ледване срещу ръководителите на IGMG, IGD и на Ислямският съвет в Германия по подозрение, че те представляват ядрото на организирана престъпна група.Според източници от Прокуратурата, цитирани в регионалната немска преса и в турски централни жедневници,разследваните лица са били през последните години постоянно в полезрението на правоохранителните органи в Мюнхен и Кьолн, поради сериозни съмнения и сигнали за извършване на дейности в унисон с намеренията им за пос тигане на техните политически и религиозни цели,извършвайки съзнателно финансови и икономичес ки престъпления.Специално се посочва,че една част от тези мафиотски операции е пряко свързана с кредитирането на търговията с недвижими имоти.Този бизнес бил поверен лично и изключително само на Ибрахим Ел-Зеят,който съчетавал тази функция с поста си на Главен координатор на Европейското дружество за подпомагане на ремонтите и строежа на джамии.Под неговото управление и контрол се намирали над 600 джамии на турската общност в различни европейски държави.
По този повод запознаните с центровете на радикалния политически ислям на турските организации в Германия се връщат към забравения вече случай с турския талибан Мурат Курназ, който бе ше заловен в Афганистан през 2001г.Според неговата майка Рабиа Курназ,Мурат бил роден в Бре- мен през 1982г. и по нищо не се различавал от своите сънародници и съученици до момента,в който започнал да посещава някакъв квартален културно-образователен клуб и там бил обработван в лични беседи от представител на джамийската управа на централната турска джамия "Кюба", която е под контрола на IGMG и възлово сборно място за колективно "промиване на мозъците" на стотици младежи като Курназ.
Самите ръководители на цитираните три турски организации признават,че те са били наясно с вниманието и интереса на местните служби към тяхното поведение и програмни документи. Така напр през май 2003 Председателят на Европейската организация "Национален възглед" Явуз Че- лик Карахан изпратил писмо от 5 стр.до депутатите в турския Меджлис с цел да разсее насажданите, според думите му,подозрения за противозаконната дейност на неговата структура.Както е извест но,пише Карахан,нашата организация се намира постоянно под наблюдението на различни разузнавателни служби.Това обаче не може да се приема като доказателство,че ни контролират, защото сме били подривна или терористична организация.Нещо повече,ако се анализира съдържанието на публикуваните оперативни справки,става ясно,че нашата дейност е насочена единствено към комен тиране на вътрешнополитическите събития в Турция и тяхното отразяване в Европа с цел информиране както на заинтересованите среди,така и на турската имиграция и диаспора.Не трябва да се пренебрегва и факта,завършва писмото си Карахан,че във въпросните разузнавателни доклади се срещат имена и факти от политическата активност на управляващата Партия на Справедливостта и Развитието и според тези,които ни сочат с пръст и ни обвиняват,би следвало тази логика да важи и по отношение на Партията на Премиера Ердоган.

2

2

5

5

АТАКА - единствената алтернатива за управление на България

АТАКА - единствената алтернатива за управление на България
Два месеца преди изборите все повече патриоти се включват в редовете на партия АТАКА. Волен Сидеров връчи партийните книжки на новите членове от Разград. Той припомни, че членството им в АТАКА е мисия и работа за благото на

Уволниха зам. кмет заради разкрития по случая Белнейски

Уволниха зам. кмет заради разкрития по случая Белнейски
Уволниха заместник-кмета на Пещера заради разкрития по повод смъртта на сестрите Белнейски. Атанас Стоилов коментира уволнението си като политическо разчистване на сметки, преди изборите.

Общинският съвет в Хасково не призна арменския геноцид

Общинският съвет в Хасково не призна арменския геноцид
Общинските съветници от Хасково не приеха предложение на представителите на партия АТАКА, а то беше за признаване на арменския геноцид. Според националистите това е пренебрежиние към милионите

Блокада на пътя Русе - Варна

Блокада на пътя Русе - Варна
Работници от Шумен блокираха пътя Варна-Русе. Те работят във фирмата “автомагистрали Черно море” и не са получавали заплати месеци на ред. Хората са на ръба на оцеляването.

Двама души едва не изгоряха в автомобил

Двама души едва не изгоряха в автомобил
Двама души за малко да изгорят в колата си при пътен инцидент до Българово. Газовата уредба се взривила вседствие на пожара. Автомобилът е изгорял напълно.

Нов клуб на "АТАКА"

Нов клуб на "АТАКА"
Волен Сидеров откри нов клуб на АТАКА в русенското село Николово.

"АТАКА" в Добруджанския край

"АТАКА" в Добруджанския край
Равносметка на трудния път на АТАКА към нейното утвърждаване направи лидерът на партията Волен Сидеров пред симпатизанти в силистренско. Хората се запознаха с управленската програма на

Пребиха шефа на МБАЛ - Бургас

Пребиха шефа на МБАЛ - Бургас
Сега към два инцидента от денонощието. Първият от тях. Пребиха шефа на бургаската болница д-р Боян Будаков. Нападението е станало снощи пред дома му. Биячите все още не са задържани.