ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Кой и защо унищожи личния поверителен архив на Тансу Чилер?

23.04.2009

На 19.04.2009г. вечерта в Командването на жандармерията в градчето Гьолбашъ,намиращо се на около 30 клм. от Анкара, бил получен сигнал за пожар в района на едноименното езеро, предизвикан от горенето на голямо количество хартия.Пристигналите на мястото на инцидента екипи на жандар мерията и представители на прокуратурата установили, че с камион били докарани, разтоварени и запалени около 800 обемисти папки с документи. При първоначалния оглед на овъглените останки били намерени запазени и годни за прочит листа и фотоснимки, които довели разследващите до единодушното заключение, че е бил направен опит за умишлено унищожаване на съхранявани от бившия Премиер на страната г-жа Чилер служебни архиви с поверителен характер.Документите съдържали подробни данни за взети решения и тяхно то изпълнение през периода 1993-1997, както и за органите и служебните лица, отговорни за провеждането на редица тайни операции и провокации, довели до смъртта на десетки бизнесмени, юристи,журналисти,синдикалисти и интелектуалци. Интересът към случилото се е оправдан, тъй като въпросните архиви осветляват същността на един друг скандал, известен като "Сусурлук", и който има пряка връзка и продължение с разтърси лия тези дни цяла Турция скандален процес с кодовото име "Ергенекон".Главните "герои"-убийци, наркотрафиканти, перачи на "мръсни пари", изнудвачи, похитители и инквизитори от времето на Тансу Чилер, които фигурират в нейните архивни папки, са същите, които са привлечени като об виняеми по делото "Ергенекон".Като имена се открояват бившият Началник на силите за специал ни операции към Дирекцията на сигурността Ибрахим Шахин, бившият служител на МИТ и Главен инструктор на командосите-антитерористи подп.Коркут Екен и техният пряк ръководител Мехмет Агар, бивш Генерален директор на сигурността, бивш Министър на правосъдието и бивш Минис тър на вътрешните работи, един от най-доверените приближени до Тансу Чилер и едновременно много близък с върхушката на ДПС. Иззетите останки са предадени за анализ в специализираната лаборатория по криминалистика към Главния щаб на жандармерията.Резултатите и заключенията на криминалистите ще ускорят хода на воденото паралелно разследване на прокурорите, започнало с разпита на подалия сигна ла свидетел, чиято самоличност се пази в тайна. Въпреки настойчивите опити на медиите Тансу Чилер упорито отказва да дава каквито и да било отговори.Възможно е в Меджлиса да бъде направено предложение от групата на Партията на де мократичното общество за създаване на временна анкетна комисия, тъй като основния електорат на партията е от кюрдските райони на Югоизточен Анадал, където масово се води политика на държавен тероризъм, провеждана в течение на десетки години и където оперираха паравоенните нелегални "ескадрони на смъртта", създадени по заповед на Тансу Чилер през есента на 1993г.

2

2

5

5

Открит урок по Вероучение

Открит урок по Вероучение
Партия АТАКА в Бургас чества годишнина от участието си в политическия живот на България. Отстояване на българските традиции и националните интереси е основното в работата на патриотите.

Туберкулоаза сред лекарите

Туберкулоаза сред лекарите
Лекарите от белодробната болница във Варна са в паника заради опасност от зараза с туберкулоза. Причината е, че медицинското заведение е пред фалит и няма пари дори за дезинфекция.

АТАКА откри нов клуб във Велико Търново

АТАКА откри нов клуб във Велико Търново
Нов клуб на партия АТАКА беше открит във Велико Търново. Волен Сидеров преряза лентата и призова търновци да участват във връщането на България в ръцете на истинските българи.

Горна Оряховица празнува Великден с АТАКА

Горна Оряховица празнува Великден с АТАКА
Не сме във война а страната ни е като след бомбардировки. До тук ни докараха в мирно време родните управници. Тъжната констатация напарави Волен Сидеров. Лидерът на родолюбците и представители на партията посетиха Горна

Протест срещу петролопровода

Протест срещу петролопровода
Жители на Поморие протестираха в София срещу петролопровода Бургас - Александруполис. Ако тръбата мине през Черноморието ще погребе туризма основният поминък на хората.

Годишнина от влизането на АТАКА в политическия живот


Годишнина от влизането на АТАКА в политическия живот

Хотелиери излязоха на протест

Хотелиери излязоха на протест
Хотелиерите в Слънчев Бряг се вдигнаха на бунт. Те блокираха пътя за Варна. Собствениците настояват държавата най-сетне да реши наболелия проблем със собствеността на алеите в курорта.

Откриха "Флора" 2009

Откриха "Флора" 2009
В Бургас откриха международното изложение за цветя “Флора – 2009”. Всяка година по това време то радва любителите на природата и красотата.