ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Расте подкрепата за проекторезолюцията за арменския геноцид в Конгреса на САЩ.

20.05.2009

За разлика от колебливата позиция на Барак Обама и неговата администрация, в Камарата на представителите на Конгреса продължава подписката в подкрепа на внесената проекторезолюция за признаване на геноцида над арменците в Османската империя през 1915г. Според председателя на Асамблеята на арменците в САЩ Брайън Ардони, през последните дни още 4 конгресмени от Демократическата партия са подписали текста на документа. Така общият брой на подкрепилите проекторезолюцията конгресмени (републиканци и демократи) достигнал 125 души. Налагало се мнението, че този път процедурата в Конгреса няма да бъде блокирана и ще се ползва с дискретната подкрепа на кабинета на Обама като проява на морална ангажираност и вид компенсация заради избраната от президента позиция на 24 април т.г.

2

2

5

5

Нов следствен експеримент за делото срещу Михаил Цонков

Нов следствен експеримент за делото срещу Михаил Цонков
До края на този месец трябва да излезе втория следствен експеримент по делото срещу граничар Михаил Цонков. Възстановката се наложи защото военно- апелативния съд в София върна делото отново в

Борбата срещу петролопровода продължава

Борбата срещу петролопровода продължава
С протести сезиране на европейските институции ще продължи борбата срещу петролопровода Бургас - Александруполис. Това съобщиха в София от инициативния комитет срещу нефтената тръба.

Избраха църковно настоятелство за храма в кв. "Победа"

Избраха църковно настоятелство за храма в кв. "Победа"
Избраха църковно настоятелство на храма в бургаския квартал „Победа”. Той ще бъде построена със средства на партия АТАКА и ще носи името “Свети Георги Победоносец”.

Сеч на дървета

Сеч на дървета
Сеч на дървета в центъра на града предизвика гнева на бургазлии. От общината обаче успокоиха че това е по молба на живеещите в района.дърветата били стари и опасни.

Изследване за хепатит

Изследване за хепатит
В Бургас се провеждат безплатни прегледи за хепатит. Подвижните лаборатории са разполежени на различни места в града. Изследването е анонимно и ще продължи и утре.

Път куророт е непроходим

Път куророт е непроходим
Пътят за курорта Слънчев бряг става все по-непроходим. Ремонтът на отсечката Равда – Несебър се бави вече два месеца. Сега е на път да бъде затворен и надлеза за Каблешково.

Телевизия СКАТ

Телевизия СКАТ
И жителите на курортното селище Варвара вече гледат телевизия СКАТ. Там беше изградена оптично-кабелна мрежа на медията. Така и местните хора и туристите ще имат достъп до съвременните

Ваксината срещу свинския грип още не е готова

Ваксината срещу свинския грип още не е готова
Ваксината срещу свински грип ще бъде готова до средата на месец юли. Това стана ясно по време на срещата на водещи фармацефтични компании с генералния секретар на ООН Бан Ки Муун.