ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Москва смачка крупен руски олигарх-инвеститор в Турция.

10.06.2009

Като водеща новина турските медии отразяват съобщението на руския вестник "Известия" за опе рацията срещу руския "бизнесмен" от азерски произход Телман Исмаилов, който владее търговията на едро със своите складове в известния "Черкезки пазар". При обиска са били конфискувани 6000 контейнера с контрабанден внос на стойност 2 млрд. щ.д. Сред стоките, с които Исмаилов зарежда стотици магазини, супермаркети и производствени фирми, се открояват детски дрехи и играчки, пла тове и обувки, произведени в Турция и Китай. Руската държавна телевизия определи мащабната конфискация като "началото на краха на един от най-богатите олигарси" и бяха показани видеокад ри от пазара в момента на проникването в складовете и реакцията на хилядите посетители и на ра ботещия персонал. Руските и турските коментари акцентират върху "фалшивия блясък на короната" на олигарха и са единодушни, че операцията е станала възможна след като миналата седмица на съвещание на правителството Владимир Путин направил остра забележка относно резултатите от работата на митниците, прокуратурата и милицията и констатирал, че "на думи всички се борят сре щу контрабандата и сивия производствен сектор, всички знаят как и каква стока се вкарва незакон но, но няма нито един арестуван или осъден". Големият интерес в Турция около "случая" Исмаилов е предизвикан от факта, че тази пролет в гр. Анталия беше открит с невиждано пищна церемония един от най-луксозните и скъпи хотели в света "Мардан Палас", собственост на Телман Исмаилов и чиято стойност се оценява между 1,4 и 1,5 милиарда щ.д. За участие в шоуто били поканени 600 VIP гости, като Холивудската звезда Шарън Стоун била главната водеща, а за медийното отразява не заслуга имала пратеничката на английския "Дейли мейл" Ашли Пиърсън. Спектакълът продължил повече от 3 часа и за него били похарчени между 25 и 40 млн. долара. Според впечатленията на Ашли Пиърсън, чаша шампанско струвала 25 лири стерлинги, а една нощувка-11500. За частния плаж на хотела Исмаилов докарал от Египет 9000 т. фин бял пясък. Както руските, така и турските критици на предприемаческата "лудост" на олигарха са единодушни, че "спечелените от турската контрабанда мръсни пари са реинвестирани и изпрани в Турция" и за тази афера следва да бъдат потърсени в Турция всички, които имат принос за успеха на "инвестицията Исмаилов".

2

2

5

5

36 000 души от Бургаска област гласуваха за АТАКА и за България

36 000 души от Бургаска област гласуваха за АТАКА и за България

Веселин и Христо Данови сключиха споразумение с прокуратурата

 Веселин и Христо Данови сключиха споразумение с прокуратурата

Полицай преби съседа си

Полицай преби съседа си
Полицай от Бургас преби съседа си защото кофата му за боклук миришела. Мъжът бил с униформа когато нахлул в апартамента и упражнил насилие. 64 годишният мъж е със сериозни наранямания.

Село мизерства заради ДПС

Село мизерства заради ДПС
Село Припек е изоставено от Община Джебел защото не гласува за ДПС. Жителите му живеят без канализация и улично осветление. Липсват дори кофи за смет.

Детски театър

 Детски театър

Равда празнува Свети Дух

 Равда празнува Свети Дух

43 плажа по южното черномори останаха без спасители

43 плажа по южното черномори останаха без спасители
39 годишен мъж се удави на неохраняем плаж в месността Иракли. По южното черноморие пък има 43 неохраняеми ивици. Причината е, че концесионните такси за завишени и наемателите отказват да ги

Проверяват хотели заведения

Проверяват хотели заведения
Проверяват хотели и заведения по Черноморието. Инспектори от цялата страна следят спазват ли се правата на потребителите и законите на туризма. Разкриват се и четири приемни за граждани.