ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Открити са труповете на двамата пътници на турския хеликоптер.

19.06.2009

В резултат на действията на екипите от водолази и на гражданска защита, днес сутринта бяха наме рени телата на считаните за изчезнали двама души от екипажа на турския хеликоптер, който падна в язовира Гейик по време на зареждане с вода при потушаване на горски пожар в областта Мугла. Изваден бил трупа на един от пилотите- о.з. майор Танжу Тезгел и било установено мястото, къде то лежало тялото на другата жертва- лесничея Али Екин. Тялото на Тезгел било откарано за аутоп сия в държавната болница в гр. Милас. Според Валията на Мугла Ахмет Алтъпармак, на борда на катастрофиралия хеликоптер се намирали 3 руски пилоти, за които още вчера беше съобщено, че са успели да се измъкнат от потъващата машина. Все още няма официално обяснение за причини те за нещастието, но някои източници споделят версията за техническа неизправност. Не се съоб щава и кой е управлявал вертолета при фаталното зареждане с вода от водоема.

2

2

5

5

По-уютна среда в дом за сираци

По-уютна среда в дом за сираци
Ново обзавеждане в стаите на дома Коджакафалията в Бургас. Помещенията са ремонтирани за група деца която ще пристигне до няколко дни.

Отново подпалиха кола на телевизия СКАТ

Отново подпалиха кола на телевизия СКАТ
Отново опожариха кола на ТВ СКАТ. Инцидентът става в деня на пристигането на Волен Сидеров в града и най – вероятно е с политическа насоченост.

Представиха книга за епископ Йосип Щросмайер

Представиха книга за епископ Йосип Щросмайер
Книга за епископ Йосип Щросмайер представиха в София. В нея е проследен живота на хърватския деятел и по –специално връзката му с България.

Находка за археолозите

Находка за археолозите
Римска вила от трети век откриха варненски археолози . Тя е от античния Одесос и според специалистите към жилищната сграда е имало стопанска постройка и още интересни разкрития.

Предизборна сделка

Предизборна сделка
Община Несебър помага на циганите да се устроят на общинска земя в Обзор. Всичко това става преди изборите за да се осигурят циганските гласове твърдят жители на морския град.

Откриха седмия международен фолкорен фестивал

Откриха седмия международен фолкорен фестивал
В Приморско започна седмия международен фолклорен фестивал. Деца от 18 държави ще вземат участие в него.

Частна фирма ще стопанисва "Общински аптеки"

Частна фирма ще стопанисва
Частна фирма ще стопанисва “Общински аптеки” в Бургас. Целта е дружеството да се стабилизира след като в продължение на години беше източвано. Оздравителният план не предвижда приватизация - аптеките остават общинска собственост решиха съветници и администрация.

Потвърдиха присъдата на бившата финансистка на ВСС

Потвърдиха присъдата на бившата финансистка на ВСС
Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на скандалната бивша финансистка на Висшия съдебен съвет Илияна Накова. Тя е осъдена на половин година пробация и поправителен труд.