ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

В САЩ чистят кенефите с "турска глава".

22.06.2009

Турски медии с възмущение коментират новината, че най-голямата в света фирма за производство и търговия с домашни потреби и почистващи препарати "Невил - Рубермейд" зарежда цялата търгов ска мрежа за продажби на едро и на дребно с четки за почистване на тоалетни с марката "Турска глава" ( Turks head ). Неприятното "откритие" направил работещ във фирмата американец от турски произход, който веднага сезирал т.н. "Турско-американски фонд за правна защита". Тази институция е създадена да консултира и да разяснява на турската общност в САЩ кои нейни права са гаранти рани от американската правна система и да поема защитата на онези индивиди или групи от общнос та, чиито права и интереси са били засегнати. Фондът TALDF изпратил протестно писмо до Центра лата на "Невил - Рубермейд" в Атланта, подписано от адвокатите Брус Фейн и Дейвид Залцман, с ис кане да бъдат незабавно изтеглени от магазините и от интернет продуктите с етикета "Турска гла ва", марка, която обиждала всички турци не само в САЩ, но и по света и тази марка насаждала ра сова омраза. В отговор Зам. директорът по правните въпроси на фирмата Джон Стипанчич обяснил, че в този скандал не бива да се търси умисъл и специално отношение към определен етнос, тъй ка то етикетите с обидния надпис били слагани впоследствие от длъжностни лица, които нямали отно шение към производството и доставките от цеховете на фирмата. Поет бил ангажимент да бъдат изпратени съответните указания до всички търговски и дистрибуторски екипи за поправяне на греш ката, допусната от недоглеждане и субективно подценяване. В детайлите за дейността на TALDF в САЩ турските коментатори не са пропуснали да подчертаят, че една от важните функции на адво катите била да оказват безплатни консултации и правна защита на онези американци, които били потърпевши от атаките на арменската диаспора заради отричането или оспорването на нейните те зи за арменския геноцид. Много често TALDF била принуждавана да предприема законови намеси във ВУЗ, където силното влияние и инициативите на арменците пречели на турските научни сътруд ници и на студентите да вземат думата и да изразяват своето мнение, което се различавало от то ва на арменската общност в САЩ.

2

2

5

5

Строежът на джамията в кв. "Победа" е замразен

Строежът на джамията в кв.
Строежът на джамията в бургаския квартал “Победа” е замразен докато не излезе решението на съда. Така Община Бургас не може да събори незаконните части на строежа. Собственикът на обекта обжалва решението на общината за спиране на

Околосветско пътешествие с мотор започна от Созопол

Околосветско пътешествие с мотор започна от Созопол
На околосветска обиколка с мотор потегли Коста Атанасов от Созопол. Тя ще трае седем месеца. 30 годишният мъж беше изпратен от близки и приятели с пожелание за успешно завръщане.

ГЕРБ отново погази закона

ГЕРБ отново погази закона
Партия ГЕРБ отново погази закона. Плакати с лика на лидера и лъснаха в бургаския квартал “Сарафово”. Агитационните материали обаче са поствени на места без разрешителни и всъщност са

54 плажа опасни за къпане

54 плажа опасни за къпане
54 плажа по морето са опасни защото нямат спасители. Голяма част от тях са по Южното Черноморие. Ивиците останаха без наематели заради високите концесионни такси.

Сериозно напрежение на цялата територия на Иран

Сериозно напрежение на цялата територия на Иран
Продължават сблъсъците между иранската опозиция и полицията. Безредците вече прехвърлиха столицата Техеран. Властите са тотално объркани някои дори са на страната на демократите.

Спад на туристите в Бургаска област

Спад на туристите в Бургаска област
Спад на туристи в Бургас отчитат специалисти в бранша. Въпреки засилената реклама и по-ниските цени на услугите гостите на града са намалели значително.

Занемарен стадион

Занемарен стадион
Един от стадионите в Кърджали е занемарен. Преди време там са се провеждали регионални първенства. Сега децата от квартала се надяват той да бъде обновен за да играят там.

Най-бързо пълзящото бебе

Най-бързо пълзящото бебе
Във Варна се проведе конкурс за най-бързо пълзящо бебе. Надпреварата беше по повод празника на осиновителите, а темата бе “Аз и моето семейство”.