ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

САЩ критикуват Турция заради трафика на хора.

08.07.2009

Годишният доклад на Държавния департамент за трафика на хора и за нелегалната имиграция през 2008г. поставя Турция в групата на страните, които "не спазват дори минималните условия, стандар ти и изисквания за предотвратяване на трафика на хора". Според изводите в доклада, Турция била преди всичко използвана като "приемна страна" и по-малко като "транзитна" за нелегалните имигран ти. По-голямата част от тях идвали от Русия, Молдова, Грузия, България, Беларус и републиките от Средна Азия и техният нелегален престой и устройването им били свързани основно с използване то им за "сексуална експлоатация" и по-ограничено като "работна сила по принуда". Като се позова ва на данни от арменски източници, докладът акцентира върху трафика на жени от Армения с цел проституиране, но турските власти оставали пасивни пред тревожната тендеция за разширяване на този нелегален "бизнес", липсвала елементарна система за личен контрол на пострадалите жени. В тази връзка се прави заключението, че липсата на дипломатически отношения с Турция правела много трудна задачата на Армения да установява и да контролира отвлечените в Турция свои граж дани по маршрутите през Грузия. Всички опити за получаване на информация за съдбата на отделни арменски граждани, жертви на нелегалната търговия, оставали без резултат. Азерските жени били прехвърляни в Турция от организирани банди най-често през територията на Нахичеван. Докладът препоръчва на Турция да бъдат взети бързи мерки за разкриване на места за подслоняване на пос традалите от трафика с хора и за тяхното постоянно финансиране и поддържане. Като насърчава усилията на властите за разкриване на организаторите на каналите за трафик и на техните съучаст ници от средите на турската полиция и правоохранителните органи, докладът препоръчва повече еф ективни присъди и широка разяснително-просветна работа сред обществото с помощта на добровол ни и хуманитарни NGO за създаване на обстановка на съпротива и непримиримост за нелегалната имиграция и експлоатация на техния труд от чужди и местни "работодатели".

2

2

5

5

Кьоксал Топтан към турците в Косово: "Турция е с вас и няма да ви забрави".

Кьоксал Топтан към турците в Косово:
Председателят на турския Меджлис Кьоксал Топтан и придружаващите го депутати посветиха пос ледния трети ден от визитата си в Косово на турската община Мамуша и на гр. Призрен. Пред съб ралите се на общинския площад стотици ентусиазирани "сънародници" - жители на Мамуша Топтан напомнил, че те живеели в такъв географски регион, който ги задължава да

Слаба реколта и ниски цени на ечемика

 Слаба реколта и ниски цени на ечемика

Започнаха разкопките на Перперикон

 Започнаха разкопките на Перперикон

"Да съхраним корена български"

Мъж загина при катастрофа край Плевен

 Мъж загина при катастрофа край Плевен

Продължават вълненията в китайската провинция Синдзян

Продължават вълненията в китайската провинция Синдзян

Всяко чудо за пред изборите

Всяко чудо за пред изборите
Грандиозният проект наречен „Водно огледало” вече тормози кърджалийци. Жители на квартал „Веселчани” се опклакват от силния шум и вибрациите от съоръженията.

Контейнери преливат от отпадъци

 Контейнери преливат от отпадъци