ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Приключи срещата Алиев - Саркисян в Москва.

18.07.2009

В Москва приключи поредната среща като част от опитите да бъде постигнат някакъв напредък по въпроса за Нагорни Карабах между президентите на Азербайджан и Армения. Днес инициативата продължава с договорената тройна среща Медведев - Алиев - Саркисян, на която ще бъдат пред ставени резултатите от вчерашните разговори и ще бъде потърсена посредническата роля на Ру сия не само като съпредседател на Минската група, но и като държава с непосредствени интереси и силно присъствие в Кавказкия регион. Тройната среща в Москва предварително била съгласувана с президентите на САЩ и Франция и на нея най-вероятно няма да бъде подписан някакъв документ. Спорът за статута и бъдещето на Нагорни Карабах е най - сериозната пречка за нормализирането на турско - арменските отношения и предизвика временно замразяване на турско - азерските, което пък от своя страна породи редица нови проблеми за реализацията на енергийните проекти и конкрет но за бъдещето на "Набуко" въпреки прекаления и възторжен оптимизъм, демонстриран след подпис ването на политическата декларация на 13 юли в Анкара. В тази връзка са повече от подозрителни уверенията на турския премиер Ердоган, дадени на Станишев, че Ирак обещал да осигури 15 млрд. куб. м. газ, както и приказките му за някакви "гаранции", дадени от Иран също за тръбата "Набуко".

2

2

5

5

Испания доказа, че уважава международното право.

Испания доказа, че уважава международното право.
На 08.07.2009г. първи и единствени съобщихме за провала на Турция в опитите да бъде ангажира но европейското обществено мнение и да занимава суверенни държави със своите вътрешни пробл еми по повод искането за екстрадиране от Испания на "опасния терорист" Ремзи Картал, бивш депу тат и признат в Брюксел като интелектуалния посланик и защитник на

Полицията мълчи за бития оператор

Полицията мълчи за бития оператор
Шефовете на поморийския паяк, чийто служител удари оператор на телевизия СКАТ, отричат за побоя. Полицията също прикрива виновника и отказва информация по случая.

Бунт срещу паяка

Бунт срещу паяка
А ето как се стигна до тук. Разгневени туристи потърсиха репортерите на телевизия СКАТ за да се оплачат от работата на паяка в Поморие. Според тях той е вдигнал колите им неправомерно. Още разкрития по случая ще видите в предаването “Паралакс”- събота от

Похитителите на Стоянов остават в ареста

Похитителите на Стоянов остават в ареста
Похитителите на шефа на фирма “Гранити” Стоян Стоянав остават в ареста. Това реши Бургаският апелативен съд с мотива, че двамата обвиняеми са опасни за обществото.

Заличават тракийски могили

Заличават тракийски могили
Багери ще минат през тракийски могили на три хиляди години. Ункалните исторически паметници се намират до ямболското село Кабиле. Наш екип провери сигнал за разруването им.

Събарят опасни сгради

Събарят опасни сгради
Община Кърджали пък събаря три къщи паметници на културата. Акцията се наложи след като стара постройка се срути и едва не уби човек.

Рекет за вода

Рекет за вода
Собствени на жилища в Слънчев бряг се оплакват, че ги рекетират с огромни суми за вода. Хората си платили сметките, но фирмата която е собственик на партидата за водоснабдяване им поискала още

Отпадни води текат по улицата

Отпадни води текат по улицата
Отпадни води се стичат по улиците на квартал “Възрожденци” в Кърджали. ВиК не поправя аварията и вече са се образували малки езерца, а в тях вече има жаби и змии.