ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Русия се предовери на скандален турски медиен бос.

08.08.2009

Тепърва ще се говори за онова, което подписаха или не подписаха, но се договориха "устно" Путин и Ердоган за първата турска АЕЦ, която най - после може би ще види бял свят. Недоразуменията, породени от досегашната процедура на т.н. "международен търг", се проявиха още на следващия ден след триумфалната визита в Анкара на Путин и Берлускони. Както винаги, за гафовете на политиците виновни стават преводачите. Вчера турският енергиен министър Танер Йълдъз определи като "погрешен превод" думите на Путин, че руско - турският консорциум "Атомстройекспорт - Интер РАО - Парк енержи текник" вече "взел поръчката на века". Интересното за този търг, който стартира на 24.09.2008г., е това, че 13 фирми са закупили тръжните книжа, 5 от тях са се отказали с изпращането на "благодарствени писма" и накрая остана да се състезава само въпросния консорциум. Турския "ортак" е добре известния мошеник и аферист Тургай Джинер, "потъвал" много пъти и винаги досега преодолявал различните "мъртви течения и вълнения". Джинер се прочу през 1995г., когато закупи държавната фирма "ХАВАШ" за наземното обслужване на пътническите самолети. Няма значение, че някои го обвиниха за това, че поема кантрола на въздушния наркотрафик от и за Турция. Няма голяма печатна или електронна медия, която да не е била притежание на този "играч на едро". Като се започне с в-к "Сабах" и ТВ канал АТV и се стигне до сегашните "Канал 1", "Хабертюрк", "Терджуман", "Бугюн" и др. Неговата медийна империя е най - полезната за правителството рекламна агенция. Тургай Джинер си има и любим министър, който присъства в най - благоприятна и разнежваща светлина ежедневно във всички издания на Джинер. Вероятно по тази причина фаворитът - министър Танер Йълдъз е "препоръчал" на руската страна да си "избере" за партньор в ядрения консорциум фирмата на Джинер. Той има богат опит от участието си в подобни "търгове на века", какъвто беше и търга от 1999г. и който влезе в историята на турската корупция като съдебния процес "Бяла енергия". Въпреки железните доказателства срещу Джинер, вместо като подсъдим, той се яви на процеса само като свидетел.

2

2

5

5

Ще се реформира ли земеделието?

Ще се реформира ли земеделието?
В това издание на предването гостуват зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров и млекопроиводителите Бойко Синапов и Георги Николов, които излагат състоянието на земеделието в момента и посочват мерки за справяне с проблемите. По телефона се включва и животновъда Адриан Цаконски, който по нареждане на банката е принуден да ликвидира животните

Наркопласьорите остават в ареста

Наркопласьорите остават в ареста
Бандата нарко-пласьори заловени преди два дни в Бургас остават в ареста. Това реши окръжният съд. Групата от седем души се е занимавала с рекет и притежание на наркотични вещества.

Пияни туристи биха полицай


Пияни туристи биха полицай

Продължава незаконната продажба на риба


Продължава незаконната продажба на риба

Завърши изграждането на водната инфрастуктура

Завърши изграждането на водната инфрастуктура
В Приморско решиха проблема с отпадните води. Това стана след изграждането на водната инфраструктура на курорта. Резултатите от проекта бяха официално оповестени.

Кметски далавери

Кметски далавери
Собственици на имоти в Кърджали останаха без огради заради строеж на път. Оказа се, че кметът на града обещал на свои хора да им построи шосе. Всичко това обаче – без документи.

Зоните за отдих край язовир "Кърджали" са с лоша инфраструктура

Зоните за отдих край язовир "Кърджали" са с лоша инфраструктура
Язовир “Кърджали” е едно от местата, където жителите на града се спасяват от жегите. Пътищата, които водят до язовира обаче са лоши, няма места за паркиране. От общината отказват да се ангажират с решаването на

Таксиметровите шофьори готвят протест

Таксиметровите шофьори готвят протест
Таксиметрови шофьори от Слънчев бряг - изток се готвят за протест. Причина за недоволството им е, че нямат стоянки за таксита. Въпреки това обаче трябва да плащат такса за паркиране и престой.