ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Ислямските терористи в Германия се оказаха хора на МИТ.

12.08.2009

На 10.08.2009г. се проведе второто съдебно заседание по процеса срещу групата ислямски терори сти, станала известна като бандата "Зауерланд". Двама от тях - Фриц Геловиц и Даниел Шнайдер, са германци, а Адем Йълмаз и Атиля Селек - турци. На съда в Дюселдорф подсъдимите са потвърди ли показанията си, дадени при предварителното следствие, и които са отразени като "признания" в обем от 1584 стр. Пред съда Фриц Геловиц, който приел мюсюлманството на 16 годишна възраст, подробно разказал как се е запознал в гр. Мека през 2005г. с Адем и Атиля, след което тримата зам инали за Пакистан през Истанбул и Иран. В лагера Мил Али били обучавани да водят партизански бой и да залагат бомби в течение на 3 месеца. Запознали ги с начините за подържане на конспира тивни връзки и с техниките за "камуфлиране". Били предупредени, че ги готвят за "джихад" в Ирак и в Европа. Ал Кайда изпитвала дефицит от подготвени за операции в Европа "бойци - европейци" и на тях били възлагани големи надежди. Петият член на групата Мевлют К. трябвало да осигури част от взривните материали при подготовката на атентатите срещу американски цели през септември 2007. Според 23 годишният Фриц Геловиц, двамата с Адем Йълмаз били "мозъка" на клетката и те подър жали връзката с поръчителите извън Германия. Геловиц бил наясно, че Мевлют К. е човека на МИТ и чрез него получавали "данни от турското разузнаване", необходими за подготовка на атентатите. Според показанията пред съда на Атиля Селек, истинският организатор на групата бил агента на ЦРУ и на МИТ Мевлют К. Самият Селек успял да избегне ареста при контратерористичната акция на германските служби през 2007г. и се скрил в Турция, но бил задържан в гр.Коня през ноември 2008г. и предаден на немското правосъдие. Тези разкрития съвпадат напълно с изнесеното в публикации на издания като "Дер Шпигел", "Билд" и "Фокус", от които научаваме, че "загадъчният" Мевлют К. е роден в Германия и от 2002г. работи за службите на САЩ и Турция. Правосъдието вече е наясно, че ще трябва да се правят някои "компромиси" по адрес на Мевлют К. заради опасността от сериоз на дипломатическа криза след разкриване на деликатни тайни от "висш държавен интерес", които за сягат няколко държави.

2

2

5

5

Отново задръствания край морето

Отново задръствания край морето
Задръстванията и катастрофите станаха ежедневие на път за морето. Само за месец юли 26 души са зиганали а над 200-ранени при катастрофи.

Още една опасност на пътя

Още една опасност на пътя
Вместо да предпазват, мантинелите по пътя Бургас - Поморие са се превърървани в опасност за шофьорите. Част от тях са премахнати. От останалите стърчат остри краища. Решение на въпроса обаче

Цигански каруци кръстосват изграда

Цигански каруци кръстосват изграда
Въпреки забраната каруци затрудняват движението в Кърджали. Маршрутът им е обикновено по най-натоварените улици. До сега няма глобени нарушители. Въпрос на време е обаче каруците да станат причина за

Училища и градини с козметични ремонти

Училища и градини с козметични ремонти
Училищата и детските градини в Кърджали спешно се нуждаят от ремонт. И тази година обаче общината няма достатъчно пари и ще направи само козметични промени.

Пътна яма троши коли и нерви

Пътна яма троши коли и нерви
Опасна дупка е зейнала на оживена улица във Варна. Ямата остана след ремонт ВиК. Въпреки че е запълнена, асфалтът потъва. И сега се е превърнал в капан за коли и пешеходци.

Джон Лоутън и Б.Т.Р. пяха в Бургас

Джон Лоутън и Б.Т.Р. пяха в Бургас
Концертът на бившия вокалист на “Юрая хийп” Джон Лоутън премина при голям интерес в Бургас. Публиката в летния театър дълго аплодира изпълнителя на вечните хитове. Концертът приключи с култовата песен – “Джулай

Джон Лоутън представя

Джон Лоутън представя
Още едно събитие ще има тази седмица с участието на Джон Лоутън. В сряда е премиерата на пъвия филм на телевизия СКАТ с участието на големият музикант. Той е посветен на Община Бургас.

Екофест

Екофест
За втори път Поморие ще е домакин на Еко-фестивала “Магията на поморийското езеро”. Участниците в него ще могат да присъстват на сафари около езерото и да наблюдават редки видове птици.