ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

ТВ СКАТ - жертва на полицейски репресии

02.12.2007

Журналист на Телевизия СКАТ, бе бит и арестуван заради журналистическата си карта, която явно е има "неблагоразумието" да носи с заедно личните си документи. Повече подробности можете да научите от репортажа. Студентът Венцислав Тоцев, 19 год., репортер в СКАТ, заедно с няколко свои приятели-студенти се запътва към стадион "В. Левски" за мача ЛЕВСКИ - ЦСКА. Момчето е с редовно закупен билет. Около 14.45 ч. на първата бариера той е претърсен за бомбички, оръжие и пр. опасни материали от полицейски служител в униформа. Полицаят (който се отличава с гола глава) се натъква на репортерската му карта "Press" - с логото на телевизия "СКАТ". Това го разярява и той захвърля картата на земята с думите " А бе ти за Атака, за Волен Сидеров ли работиш, бе?" Момчето се навежда, взема си картата и се запътва към втората бариера. Без да предизвиква по никакъв начин полицая, без да псува, без да мърмори, без да го гледа лошо. На втората бариера същият полицай го настига, хваща го отзад за косата, скубе го, превива го надолу, изритва го с коляно в корема, удря го неколкократно в гърба, рита го в кокалчетата. На бърза ръка репортерът е натикан пред смаяните погледи на приятелите си в бяло микробусче. Вътре му щракват белезниците и без да обръщат внимание на думите му, че той по никакъв начин не нарушава обществения ред, не оказва съпротива на полицейските служители и пр., го отвеждат в друг район на града. Там му свалят белезниците и го въвеждат в някаква сграда , в която също има полицаи. Момчето моли да се обади на родителите си и пита в кое РПУ е задържан. Тогава разбира, че всъщност са го закарали в ...... Изтрезвителното в Павлово. И въпреки че на всички там е ясно, че момчето е съвсем трезво, карат го да се съблече, прибират му по опис вещите и пр. Освободен е при пристигането на родителите му. Категорично отказват да му се направи алкохолна проба, защото .... не бил шофьор!!!!!. Не му дават документ-направление да се вземе кръвна проба за алкохолна концентрация в кръвта. Просто е изхвърлен извън двора на Изтрезвителното при смаяните му и смазани от унижение родители. Единственото, което разбират е, че полицаят-бияч е от Охранителна полиция към 3 РПУ.И толкоз - за другото: "Питайте Пресцентъра на МВР!!!" Ха познайте какво ще Ви кажат оттам! Това е днес "Народната ДЕПОЛИТИЗИРАНА полиция". Бие миньори, пенсионери, репортери на СКАТ. И демонстрира силно "мълчаливо присъствие" пред развилнели се "български граждани" в "Красна поляна", които препускат със сопи и брадви и крещят "Смърт на българите".

2

2

5

5

ЕОН създава проблеми на варненци.

ЕОН създава проблеми на варненци.
Жители на Варна се жалват местния монополист, който им създава проблеми с електроенергията.

Публична лекция на д-р Сердер

Публична лекция на д-р Сердер
Публична лекция на тема "Възможностите на съвремнната естетическа хирургия" изнесе д-р Николай Сердер във Варна.

Медицинските сестри излизат на протест

Медицинските сестри излизат на протест
Медицинските сестри от цялата стана се готвят за протест обявиха от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.

Полицейски репресии в Турция

Полицейски репресии в Турция
Турската полиция използва сила сила за да разпръсне кюрди протестиращи срещу задържането на техен лидер. Арестувани са 13 души.

Провежда се референдум във Венецуела.

Провежда се референдум във Венецуела.
Граждани трябва да отговорят дали искат пожизнен президент, който да има право да назначава органите на местната власт и да задържа гражданои без повдигнато обвинение по време на извънредно

Пиян швед вилнее в Бургас

Пиян швед вилнее в Бургас
Всеки ден от месец насам пиян швед нахълтва в бургаските магази и заплашва търговците.

Простреляха 14-гошино момче във Видинско

Простреляха 14-гошино момче във Видинско
Простреляха 14-гошино момче пред заведение във видинско село Покрайна.

Социална кухня отвори врати в Кърджали

Социална кухня отвори врати в Кърджали
Социална кухня отвори врати в Кърджали, Благородното дело може и да не продължи дълго поради липса на пари.