ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Магистралният газопровод Туркменистан-Китай ще заработи на 15.12.09г.

21.09.2009

На 15.08.2009г. информирахме за предстоящото откриване на най-дългия в света газопровод от Тур кменистан до Китай. Тези дни беше посочена точната дата-15.12.2009г. Това стана след заседание на правителството в Ашхабад и новината беше обявена от Вицепрезидента Баймурат Ходжамухаме дов. Между 20 и 30 декември ще се състои друга церемония-пускането в експлоатация на новия уча стък до Иран. По този повод Президентът Курбангули Бердимухамедов в нарочно изявление опреде ли двата завършени проекта като "голям успех за новата енергийна политика на Туркменистан,кой то гарантирал както ръст в производството на горивни суровини, така и тяхната реализация на свет овните пазари по различни трасета". Газопроводът започва от находището Самандепе на десния бр яг на река Амударя и преди да стигне до терминалите в Китай, пресича части от територията на Узб екистан и Казахстан. Потвърждават се данните за договорените доставки, отразени в нашата инфо рмация: ежегодно по 40 млрд. куб.м. в продължение на 30 години. Съгласно постигнатото през юли т.г. споразумение в отговор на искане от Иран, годишните продажби на туркменски газ ще бъдат ув еличени от 8 млрд. кубометра на 14 млрд. чрез полагане на нов участък от находището Кьорпедже. За официалното откриване, планирано на 15.12.2009г., Президентът на Туркменистан е поканил сво ите колеги от Узбекистан, Казахстан, Китай и Иран.

2

2

5

5

Моноспектакъл

Моноспектакъл
До творчеството на Хайтов се докосна и софийската публика. В Народния театър се състоя премиерата на моноспектакъла “Сътресение”.

Смолян почете Николай Хайтов

Смолян почете Николай Хайтов
В Смолян почетоха 90 годишнина от рождението на Николай Хайтов. Жители и гости на града си спомниха любимите произведения на автора представени от актьорите от Родопския драматичен театър.

Момиче поряза с нож ученичка

Момиче поряза с нож ученичка
17 годишна от Бургас наръга с нож своя съученичка. Скандалът между момичетата избухнал в двора на училище “Добри Чинтулов”.

Махат вредните храни от училищата

Махат вредните храни от училищата
Забраната за продажба на вредни храни в училищните лавки няма да спре децата да си ги купуват. Това мислят учители и търговци от Кърджали. И още за новата наредба на здравното министерство - нейните плюсове и минуси в

Големи енергийни фирми консултират безплатно общината за бизнес проекти

Големи енергийни фирми консултират безплатно общината за бизнес проекти
Големи енергийни фирми съветват безплатно Община Бургас. Новосъздадения консултативен съвет ще отговаря забъдещите енергийни проекти. Финансирането ще става с пари от Европа.

Литовският "Сретен Йосич" бил невинен според съпругата му

Литовският "Сретен Йосич" бил невинен според съпругата му
Литовският мафиот Хенрикас Дактарас се страхува от отмъщение и саморазправа, ако бъде екстрадиран в родината си. Чужденецът беше задържан край Варна. В Литва той е обвинен за убийства изнудвания грабежи и участие във въоръжена престъпна

15 акта за търговците от незаконната борса

15 акта за търговците от незаконната борса
Внезапна проверка в незаконната зеленчукова борса в Бургас направиха служители на Обществнен ред и сигурност. При акцията бяха съставени 15 акта на търговци за нерегламентирана търговия.

Нов режим на работа на светофар

Нов режим на работа на светофар
Облекчават трафика на едно от най–натоварените кръстовища в Бургас. Светофарът на кръстовището бургас – средец – созопол вече работи с нов режим.