ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Турска парламентарна делегация за пореден път ще ухажва Баку и ще търси прошка.

27.10.2009

Кризата в отношенията между Анкара и Баку съвсем не е преодоляна, въпреки уверенията на турския Президент Гюл, че след извънредния телефонен разговор с Илхам Алиев, всичко случило се през последните дни било забравено и "предишното братство" било възстановено. Не помогна и визитата на 22.10.2009г. в Баку на "хитрата лисица" Ахмет Давутоглу и неговия чар на омайващ ласкател не сработи на азерска почва. Защото в Анкара не си дават сметка, че Алиев-син още помни как през март 1995г. Турция предизвика безредици и истински сражения в столицата при неуспешния опит за преврат срещу баща му и не иска втори път да става заложник на турските интриги и лицемерни политики. Че кризата продължава показва спешното пътуване за Баку днес на делегация на Комисията по външните работи в Меджлиса начело с нейния председател и бивш външнополитически съветник на Ердоган в партията преди 5 години Мурат Мерджан. Програмата предвижда срещи с Илхам Алиев, с Председателя на Парламента Октай Еседов, с Външния министър Елмар Мемедяров и с Председателя на аналогичната Комисия в Азерския Меджлис Самед Сейидов. Очаква се делегацията да се завърне в Турция на 30.10.2009. Като формална причина за визитата се посочва "спазване на протокола", който изисквал турските депутати да "върнат" жеста на своите азерски колеги, които "случайно" се оказаха в Анкара точно в размирния ден 14.01.2009г. Това беше денят на футболния мач в Бурса и началото на "боя със знамената", който още не е приключил за разлика от футболната среща.

2

2

5

5

Електрически стълбове монтирани на пътно платно

Електрически стълбове монтирани на пътно платно
Електрически стълбове стърчат по средата на уличните платна пречат на движението в село Груево до Момчилград. От И-Ви-Ен обещават да разрешат проблема, но не се ангажираха със срокове.

Баровски квартал без канализация

Баровски квартал без канализация
Луксозен квартал в Приморско е на септични ями. Пета година жители на “Узунджата” чакат асфалтирани улици и тротоари. Те дори събират собствени средства за да се справят с проблемите.

Етичен кодекс

Етичен кодекс
За първи път Община Бургас има етичен кодекс благодарение на юриста и общински съветник Делян Иванов. Кодескът има за цел да повиши доверието на хората в органите на местно самоуправление.

Детска градина посрещна 60-годишен юбилей

Детска градина посрещна 60-годишен юбилей
С водосвет откриха отново детска градина “Звездица” в Бургас. Тя посрещна 60 годишния си рожден ден с напълно обновена сграда.

Местна структура ще се бори със СПИН

Местна структура ще се бори със СПИН
20 организации в Бургас се обедниха в борбата срещу СПИН. Всяка от тях ще даде своя принос за профилактика и информираност на младите хора.

Рибари се радват на богат сезон

Рибари се радват на богат сезон
Глобалното затопляне и замърсяването на морската вода гонят от Черно море някои видове риби. Застрашително са намалелили пасажите от цаца, илария и кефал. Въпреки това рибарите от Варна се радват да добър улов и високи изкупни

Стачка на работници от публичния сектор

Стачка на работници от публичния сектор
Италия е блокирана заради четири часова предупредителна стачка. Работници от транспорта, здравния и образователния сектор се обявиха против бъдещите съкращения.

Среща на НАТО в Братислава

Среща на НАТО в Братислава
Министрите на отбраната на страните членки на алианса обсъдиха положението в Афганистан. Срещата се проведе в Братислава.