ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

БЪЛГАРСКИТЕ БОЙНИ ЗНАМЕНА И НАРОДНОТО БУДИТЕЛСТВО

31.10.2009

Някои от нашите верни зрители може би ще останат озадачени от необичайната на пръв поглед връзка между народните будители и българските бойни знамена, между феномена на българстото будителство и военната тема, чийто израз е бойното знаме. Убедени сме обаче, че ако има изненада, тя ще продължи само части от секундата - надали трябва да се доказва, че именно българските бойни знамена са еманацията на нашата вековна борба за свобода, човешки правдини, стопански и културен подем, не на последно място - за национално обединение. Агеция "Фокус" и нейният президент г-н Красимир Узунов ни правят щастливи със самия акт на събиране на историческата памет за българските бойни знамена, осъществен в солидно и стойностно издание, както и в един богат като съдържание електронен сайт. Бойните знамена на четите и въстаниците против ненавистното турско робство, легендарното Самарско знаме, знамената от войните за национално обединение вдъхновяваха нашите предци да се бият и умират за България. Всичко това се дължеше на семената на патриотизма и обичта към Отечеството, хвърлени в българските души от народните будители... На онези знания и ценности, с които българското училище, народното читалище, възрожденската литература, драматургия, журналистика закърмиха пробуждащата се за нов живот нация! Знамето за нашите предци беше не военен символ, не някакъв официален "флаг", а висш израз на народните идеали. Затова няма пленено българско бойно знаме - българският войник беше готов да даде живота си знамето, което би могло да бъде оприличено на светите икони в Божия храм. За всичко това, за историята на бойните знамена и тяхната съдба в "Час по България" с гост Красимир Узунов. В навечерието на Деня на народните будители, гледайте ни! Повече по темата:

2

2

5

5

Ислямизацията на България - основна грижа на ГЕРБ

Ислямизацията на България - основна грижа на ГЕРБ
В това издание на предаването "Паралакс" ще видите факти, които ясно показват, че ислямизацията на България се засилва при управлението на ГЕРБ.

Бесарабски българин обиколи Черно море с колело

Бесарабски българин обиколи Черно море с колело
Бесарабски българин обиколи Черно море на велосипед. Експедицията на Вячеслав Стоянов започва от Варна и преминава през всички черноморски държави. Какво кара мъжа да върти педали близо 6000 километра ще ви разкажем в този

Най-после изгониха управителя на "Бургасинвест"

Най-после изгониха управителя на "Бургасинвест"
Скандалноизвестния оценител и управител на общинската фирма „Бургасинвест” най–после бе изгонен. Разпоредена е проверка на състоянието на дружеството и при констатирани нарушения ще бъде сезирана прокуратурата. 11 години човекът на Йоан Костадинов се разпореждаше еднолично укриваше документи и не се отчиташе за дейността

Законно ли е всичко в "Общински гори"?

Законно ли е всичко в "Общински гори"?
Обвиниха шефа на „Общински гори” Малко Търново в злоупотреби. Остри реплики си отправиха съветниците заради дейността на дирекцията свързани с добива и продажбата на дървесина.

Проект за милиони стои недовършен

Проект за милиони стои недовършен
Укрепването на свлачището между кърджалийските села Солище и Рани лист се бави. Оказа се че вече шеста година разбитите пътища тормозят хората.

В Карнобат ще строят спортен комплекс

В Карнобат ще строят спортен комплекс
Спортен комплекс и нов парк ще изграждат в Карнобат. Това решиха общинските съветници на свое заседание. Строителството ще се реализира чрез концесия.

Завърши археологическия сезон

Завърши археологическия сезон
Завършиха най – мащабните спасителни разкопки на Некропола в Несебър. За цялото археологическо лято са проучени над 950 гроба от различни исторически епохи. Със своите находки музеят в Несебър е с най-голямото богатство от

С молебен бе открит офис на вестник "Десант"

С молебен бе открит офис на вестник "Десант"
Редакцията на вестник „Десант” се премести в нов, по-голям и просторен офис. С молебен за успех начинанието новата придобивка бе осветена от отец Петър.