ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Турция получи нови плесници от Председателя на Кюрдския парламент в Северен Ирак.

10.11.2009

Според информация на излизащия в Ливан вестник "Ел-Мустекил", цитирана днес от турски медии, Председателят на Парламента на кюрдската автономия в Северен Ирак Кемал Керкуки е заявил пред вестника, че лагерите и щабовете на ПКК се намирали в най-суровите и недостъпни части на планiните в Северен Ирак и те можели да бъдат принудени да напуснат своите райони "само след политически диалог, който да гарантира траен и справедлив мир". След това крайно обидно за политиците и военните в Анкара "предсказание", Керкуки за втори път им "вдигнал кръвното" с думите, че "изпратените от ПКК групи на мира и техните послания към управляващите са принос към политиката на Турция за отваряне към кюрдите и този факт предизвиквал задоволство и надежда в Северен Ирак". Третата плесница за Турция дойде от твърдението на Керкуки, че "иракските кюрди ще приемат резултатите от очаквания референдум в Киркук, планиран съгласно чл.140 на Иракската конституция" и веднага след тези уверения добавил, че "Киркук е бил и ще остане кюрдски град". За днешните "политически инати" в Анкара тези изявления на Керкуки може да звучат изненадващо остри и прями, но те би трябвало да си спомнят как още през далечния м.декември на 2008г. делегация на прокюрдската ПДО начело с Председателя на партията и депутат в Меджлиса Ахмет Тюрк посети за първи път автономната кюрдска власт в Северен Ирак и най-важната среща на гостите от Турция беше със същия този Кемал Керкуки. Оттогава досега бяха проведени няколко подобни "взаимни консултации", за резултатите от които без съмнение са били информирани както военните и политическите ръководители на ПКК, така и водача на кюрдската национална съпротива Абдуллах Йоджалан. Последствията за правителството и армията от тази продължителна подготвителна политическа кампания са вече известни на целия свят и те са само началото на неизбежната "кюрдска перестройка" в Турция, наричана още "епидемия от кюрдски грип".

2

2

5

5

Цигани отвлякоха две ученички

Цигани отвлякоха две ученички
Трима цигани с бохати криминални досиета отвлякоха две 19-годишни ученички в Тетевен. Момичета изчезнали към 18 часа на 5-и ноември.

Намаляват принудително производството на ОЦК

Намаляват принудително производството на ОЦК
Затварят оловното производство, ако оловно-цинковия завод в Кърджали не намали капацитета си и не спре да трови въздуха. И Европейската комисия постави ултиматум на завода отровител и заплаши с финансови

С още 11 милиона е оскъпено "Водното огледало"

С още 11 милиона е оскъпено "Водното огледало"
Грандиозният проект “Водно огледало” в Кърджали се оскъпи с още 11 милиона лева. Проверка на икономическа полиция доказа редица нарушения и злоупотреби.

Наш кораб е арестуван в Африка, моряците бедстват

Наш кораб е арестуван в Африка, моряците бедстват
Втори месец българският кораб “Лудогорец” стои закотвен на пристанище в Западна Африка. Плавателният съд, който се менажира от варненска фирма е арестуван от гамбийските власти, а екипажът мизерства. За случая сигнализираха разтревожени близки на

Катастрофа

Катастрофа
Камион натоварен с дърва се вряза в маршрутка в Бургас. Катастрофата блокира временно движението на кръстовишщето до кат. За щастие няма пострадали при инцидента.

Грипна епидемия в цялата страна


Грипна епидемия в цялата страна

Спасиха две жени от свински грип

Спасиха две жени от свински грип
Спасиха две жени заболели от свински грип. Те са имали контакт с 33 годишната жена, която почина в бургаската болница от остра дихателна недостатъчност.

Грипът не успя да превземе Равда

Грипът не успя да превземе Равда
Докато цялата страна се тресе от истерия по свинския грип в Равда е спокойно. В морския курорт няма заболели от вируса.