ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

При уличен скандал в Измир турчин разбил с бутилка главата на пиян американски войник.

18.11.2009

По - старото поколение в Турция още помни как през периода 1968-1969г. младежи, студенти и синд икалисти посрещаха на брега на Босфора американските моряци от корабите на 6-ти флот, които,ед ва стъпили на кея, изведнаж получаваха "водно кръщене в турските териториални води" и трябваше да бъдат съживявани от корабните лекари в лазарета на "Мисури". Днес, 40 години по-късно, почти същата съдба сполетя някои "дебаркирали" в гр.Измир войници от контингента в Ирак, натоварени на път за САЩ на борда на "USS BATAAN". Бабаитите от войната в Ирак решили да "разпуснат" в кр ъчмите на града, но не знаели, че вече местните ги очакват, за да "отмъстят" за унижението с дата 4 юли 2003г. Тогава, точно в деня на Националния празник на САЩ, група американски командоси а такуваха нелегалната щаб-квартира в Северен Ирак на турските "барети със специално назначение изпратени от ГЩ със задачи за дестабилизиране на обстановката и предизвикване на стълкновения между тюркмени и кюрди, което би дало повод на Турция да се намеси с военна сила и операцията да продължи с цел ликвидиране на базите на ПКК. Турските "барети" бяха проснати по очи на земята и с нахлузени черни качулки отведени на разпит в американска казарма. Героят на инцидента от вче ра Seth Aaron Yates ( на снимката ) тръгнал с приятелите си да "подиша чист въздух" по улиците на Измир и около 01,30ч. станало това, което трябвало да се случи. Пияните американски войници се срещнали "случайно" с очакващите ги "домакини" и започнал бой, при който с бирена бутилка била пукната главата на Yates. На помощ били извикани линейки и полиция и раненият бил приет на лечен ие в болницата "Тепеджик" в квартала "Йенишехир". Случаят набързо бил потулен и няма заведено от турска страна разседване срещу "неизвестен извършител", както е практиката. Раненият войник бил набързо "изписан" и върнат на кораба, за да бъде "доизлекуван".

2

2

5

5

Президентът на Швейцария поиска да бъдат спрени призивите на мюезина от минаретата.

Президентът на Швейцария поиска да бъдат спрени призивите на мюезина от минаретата.
Днес повечето турски медии отделят приоритетно място на новината, че Швейцарският президент Х анс-Рудолф Мерц официално се обявил за забрана в цялата страна на звуковото излъчване от мин аретата на джамиите на призива към мюсюлманите за молитва, известен като "езан". Първоизточни к на информацията е вестник "Ел Арабие". Според

Изкупиха вестник "Десант"

Изкупиха вестник "Десант"
Статия във вестник "Десант" разбуни духовете в Бургас. Тя е озаглавена "Бодигард на кмета в детските площадки". Заради журналистическото разследване вестника бе изкупен от поставени лица. Утре обаче въпросният брой отново ще е по реповете. Кметът на Бургас Димитър Николов и заместника му Костадин Марков завеждат дела за клевета

Вредят ли на здравето антените на мобилните оператори?

Вредят ли на здравето антените на мобилните оператори?
Вредни ли са антените на мобилните оператори разположени на покриви и други сгради. В Бургас се проведе дискусия по темата. Представители на различни институции изразиха позиците си.

Държавата продължава да нехае за онкоболните

Държавата продължава да нехае за онкоболните
Животоспасяващи лекарства онкоболни често свършват. Това пречи на лечението и понякога се оказва фатално. Според министър на здравеопазването Божидар Нанев такъв проблем няма.

Задръстванията - причини и решения

Задръстванията - причини и решения
Жителите на София са недоволни от постоянните задръствани на "Орлов мост". Репортери на телевизия СКАТ потърсиха причините за проблема.

Подготовка за зимата

Подготовка за зимата
Варна се готви за зимата 140 машини ще почистват снега в областта. Хората ще знаят точно коя фирма се грижи за тяхната улица. Това обещават от гражданска защита.

Семейство стана жертва на нов вид измама

Семейство стана жертва на нов вид измама
Жител на Китен стана жертва на нов вид измама. Без дори да подозира той е станал собственик на лаптоп на изплашане, който е не посилен за семейството.

Скандална фирма не плаща на работниците си

Скандална фирма не плаща на работниците си
Строителна фирма "Виастрой" измами свои работници от Бургас. Мъжете са били принудени да напуснат. "Виастрой" стана известна с това, че изнерви бургазлии с бавната си работа на булевард "Захари