ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

В Германия се подготвя решение за прекратяване на преговорите между ЕС и Турция.

07.01.2010

Във връзка със започналото снощи посещение в Турция на Германския външен министър Гидо Вестервеле днес повечето турски медии акцентират не толкова върху съдържанието на водените разговори, колкото върху шокиращата новина, че в навечерието на визитата Партията "Християнсоциален съюз" ( CSU ) започва обсъждането на свое решение за незабавно прекратяване на преговорите за членство с Турция. Както е известно, ХСС е коалиционен партньор на управляващата партия "Християндемократичен съюз" ( CDU ), заедно с "Партията на свободните демократи". С такъв "негативен политически багаж" пристигна в Анкара Министър Вестервеле, който е "либерал" и пръв трябва да обяснява на своите турски домакини какво се крие зад проекто-решението на CSU. Обяснението е много просто и разбираемо: германците повече не могат да бъдат заблуждавани и "водени за носа" от безкрайните "политически номера и комбини" на Анкара. Партията е стигнала до извода, че "Турция не е в състояние да се промени и т.н. "реформи" са имитация, която може да продължава дълго. Германия е загубила всякаква надежда, че Турция ще може да изпълни политическите и икономическите условия и критерии за членство и поради тази причина ПРЕГОВОРИТЕ СЛЕДВА ДА БЪДАТ ПРЕКЪСНАТИ. Процесът на "сближаване" на ЕС с Турция трябвало да продължи с предложението за "привилегировано партньорство". Както трябваше да се очаква, първата реакция на несъгласие дойде от другия коалиционен партньор - Партията на Външния министър Вестервеле, който беше "насаден на пачи яйца" така, както проф. Димитров постъпи със своя Премиер Борисов преди първото му пътуване за Турция. Въпреки че събитията от 5 и 6 януари т.г. по повод инициативата на CSU намериха отзвук във "Франкфуртер Алгемайне цайтунг", в емисиите на "Дойче Веле" и във всички известни турски медии и по време и като тематика съвпадат с нашите гафове по въпроса за турското членство, никой у нас не усети и не разбра, че има ново развитие и как то ще повлияе на българската "позиция" за приемането или неприемането на Турция в ЕС.

2

2

5

5

Най-хубавият новогодишен подарък

Най-хубавият новогодишен подарък
Лекари от детското хирургично отделение на бургаската многопрофилна болница спасиха живота на шест месечно бебе. Тяхната намеса дари много щастие на цялото семейство точно по празниците.

Още 8 български моряци бяха отвлечени от сомалийски пирати

Още 8 български моряци бяха отвлечени от сомалийски пирати
Сомалийски пирати отвлякоха нов кораб с осем български моряци на борда. Плавателният съд “Ейшън глори” е под британски флаг. Капитанът и още четирима моряци са от Варна. Другите българи са от Велинград, Ямбол и

София тъне в боклуци след чалга концерта

София тъне в боклуци след чалга концерта
София все още тъне в боклуци след новогодищната нощ. Изхарчени бяха стотици хиляди левове за оркестъра на Горан Брегович, а сега няма кой да почисти столицата.

Вече продават новите винетки

Вече продават новите винетки

Гражданска защита все още работят без договори

Гражданска защита все още работят без договори
Спасителите от гражданска защита в цялата страна посрещнаха 2010 година без договори. Службата преминава към вътрешното министерство.някои от тях, които не отговарят на критериите на мвр явно ще останат без

Водката в Русия поскъпна двойно

Водката в Русия поскъпна двойно
В Русия увеличиха цената на водката, като обяснението е, че така страната се бори с алкохолизма. Половин литър от най-евтината водка вече ще струва 89 рубли.

Чуства ли се българинът европеец?

Чуства ли се българинът европеец?
Три години след членството на България в евро-съюза няма промяна в живота на хората. Това твърдят жители на Кърджали. Според тях дори е по-зле, защото безработицата нараства и хората

Благоустройват циганско гето

Благоустройват циганско гето
Новата година донесе електричество в домовете на циганите от Царево.Общината направи всичко възможно квартал “мандрата” от гето да стане нормално място за живеене.