ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

В навечерието на новия тур от преговори Кипър отхвърли пакета с предложения на Турция.

11.01.2010

Вчера Кипърският президент Деметрис Христофиас свика на извънредно заседание лидерите на политическите партии, които са членове на т.н. "Национален Съвет". В продължение на 2 часа бил обсъждан новия пакет с предложения от 10 точки, представен от турската страна като "важна инициатива за намиране на всеобхватно решение на спорните въпроси". Според Северен Кипър, турската страна направила 2 компромиса, които били в унисон с предявените по-рано от гръцката страна искания и новите предложения се "ползвали с подкрепата на ООН". След съвещанието станало ясно, че Кипър отхвърля новите предложения, представени съвместно от Турция и Северен Кипър, преди още те да са били официално сложени на масата на преговорите. Правителственият говорител на Кипър Стефанос Стефану заявил, че "турските предложения са неприемливи и не могат да послужат като основа за продължаване на предвидените в 2 тура януарски преговори". В същото време той дал надежда, че "становището на Кипър не следва да се тълкува като намерение за прекратяване или оттегляне от преговорния процес". След заседанието на "Националния Съвет" на Кипър някои от участвалите политически лидери нарекли новите турски предложения "подигравка, шега и саботаж". В отговор на Кипърските изявления, говорителят на т.н. "Президент на Северен Кипър" Хасан Ерчакъджа определил позицията на противната страна като "непоследователна и израз на нежелание за продължаване на диалога". Ерчакъджа бил категоричен, че "независимо дали се харесват или не, заложените в пакета нови предложения вече се коментират и ще бъдат предмет на сериозно обсъждане на новия кръг от разговори, предвиден за този месец".

2

2

5

5

АТАКА - политическия бардак на ГЕРБ

АТАКА - политическия бардак на ГЕРБ
В това издание на предаването "Паралакс" ще видите двете лица на Волен Сидеров. Какво призоваше лидера на АТАКА когато беше в опозиция и какво започна да говори когато влезе във властта.

Според турските медии, София се отказала от намерението да наложи вето на турското членство.

Според турските медии, София се отказала от намерението да наложи вето на турското членство.
Днес всички турски електронни и печатни медии цитират информацията от София на агенция "Джихан" за срещата на Зам.-министъра на външните работи Марин Райков с журналисти. Според турския текст на съобщението, Райков дебело подчертал, че в последно време българо-турските отношения отбелязвали "най-блестящия" период от своето

Йордановден в Бургас

Йордановден в Бургас

Йордановден във Варна

Йордановден във Варна

Йордановден в Поморие

Йордановден в Поморие

Йордановден в Царево

Йордановден в Царево

Йордановден в Калофер

Йордановден в Калофер

Йордановден в София

Йордановден в София