ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Готово е обвинението срещу турския антимафиот № 1, свързан с босове на наркомафията у нас.

16.01.2010

На 28 и 29 септември и на 2 октомври 2009г. първи информирахме с най-големи и неизвестни дори и в Турция подробности за "българската връзка" на разкритата международна наркомрежа, която се е ползвала години наред с протекцията и личното участие на Първия Зам. директор на Службата за сигурност в Турция Емин Арслан. Днес стана известно, че воденото в продължение на 4 месеца мащабно разследване срещу 25 наркопроизводители и трафиканти на дрога е приключило с изготвянето на прокурорското обвинение. Документът е подписан от Главния районен прокурор на Истанбулската община "Бешикташ" Мехмет Берк и в него се посочва, че "ръководител на организираната престъпна група за международен трафик на наркотици е Хабиб Канат". Арестуваният преди 3 месеца Емин Арслан е обвинен в оказване на помощ и закрила на другите обвиняеми, въпреки че е бил в течение на тяхната престъпна дейност. Прокуратурата настоява Арслан да бъде изправен пред съда и да бъде осъден ефективно на лишаване от свобода за срок от 2,5 до 7,5 години. Напомняме, че босовете на разбитата банда Хабиб Канат и Селим Гезер ( прякор "Селим лисицата" ) през 2001г. са се подвизавали в България и са извършители на няколко отвличания и са ръководели канали за трафик на синтетични наркотици за Турция, Сирия и Саудитска Арабия. Между двамата "тартори" е възникнал конфликт и при неизяснени обстоятелства те "избягали" от България в Турция, за да попаднат под закрилата на антимафиот № 1 (Емин Арслан), който уж ги бил ползвал години наред като "информатори". Тъй като периода на описваните събития съвпада с рокадите в нашето МВР след изборите през 2001г., искаме да разберем кой е бил Главен Секретар непосредствено преди изборите, какво знае той за тази турска банда и какво е предприел следващия Главен Секретар и настоящ Министър-пред седател Бойко Борисов по адрес на цитираните 2 лица.

2

2

5

5

Компрометиран турски политик се прави на интересен в опита си да каже нещо ново за Агджа.

Компрометиран турски политик се прави на интересен в опита си да каже нещо ново за Агджа.
Броени часове преди очакваното освобождаване на Агджа турският сайт "Gazeteport" публикува "разкритията", направени пред телевизия NTV от бившия Директор на службите за сигурност в Истанбул по времето, когато М. Али Агджа застреля на 01.02.1979г. Главния редактор на вестник "Миллиет" Абди Ипекчи. Въпросният полицейски

Доган бяга от СКАТ

Доган бяга от СКАТ

Приключи дeлото за джамията

Приключи дeлото за джамията
Джамията в бургаския квартал “Победа” е незаконна и трябва да бъде съборена. Това е решението на Административния съд. Община Бургас спечели заведеното от нея дело.

Бъдещето на Кремиковци

Бъдещето на Кремиковци
Представители на синдикалната организация “Металици” изразиха недоволството си от правителството. За пореден път то отложи решавaнето на съдбата на Кремиковци и хилядите хора останали без

Стачка на железничарите в София

Стачка на железничарите в София
Напрежение зрее в БДЖ. Повече от два месеца служителите на железниците не са получавали заплати.

Бургаските железничари в стачна готовност

Бургаските железничари в стачна готовност
Напрежение зрее в БДЖ. Повече от два месеца служителите на железниците в Бургас не са получавали заплати. Те запазват стачна готовност ако проблемът не бъде решен скоро.

Масови съкращения

Масови съкращения
Расте безработицата в Кърджали. Милена Пантелеева от студиото на телевизия СКАТ в града ще ни каже още за проблема.

Животновъдите пак излъгани

Животновъдите пак излъгани
Животновъдите в кърджалийски регион не получиха пълния размер на субсидиите за мляко и месо. Новите управници се оправдаха със старите, а грешките им ще оставят много семейства без поминък.