ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Вътрешните министри на България и на Турция потвърдиха доброто си сътрудничество.

30.01.2010

Снощи гостуващият български Министър на вътрешните работи Цветанов беше приет от своя турски домакин Бешир Аталай. Срещата се проведе в сградата на турското МВР. От оскъдната информация на турските медии научаваме, че Аталай е изразил голямото си задоволство от много доброто състояние и развитие на отношенията между двете съседни страни. Той подчертал, че "България е приятелска страна", която членува в ЕС, а в момента Турция преговаря с ЕС, и с пристигането на българския министър се откривала възможност за нов преглед на съществуващите връзки и установеното сътрудничество между службите за сигурност, жандармерията и подразделенията на бреговата охрана на двете дължави. Сътрудничеството с България било "разнообразно" и тази тенденция трябва ло да продължи., защото двете страни били съседи както по суша, така и по море и имали обща граница. Министър Аталай споделил, че полицейските органи на Турция и на България работели в тясно сътрудничество и взаимодействие в борбата си срещу трафика на наркотици и на хора и по въпросите на тероризма. Целта на разговора с министър Цветанов била да бъдат потърсени нови възможности за разширяване и по-нататъшно задълбочаване на постигнатите резултати. От своя страна министър Цветанов заявил, че "днешното посещение е било планирано и подготвено в много кратки срокове, след като преди 10 дни двамата премиери на Турция и на България са разговаряли по телефона". Българският министър бил убеден, че посещението на делегацията в Турция ще бъде много пол езно и за двете страни, защото "ще постави основите за развитие на добри приятелски връзки и сътрудничество между двата народа." Турските източници не съобщават дали Председателят на ДАНС Йовчев или друг отговорен представител на българските служби е присъствал на разговора.

2

2

5

5

Първанов за атаката в Кандахар

Първанов за атаката в Кандахар
Ситуацията в Афганистан се влошава като цяло – тази оценка даде президентът Георги Първанов. Неговият коментар е по повод инцинетът при който бяха ранени български войници.

Празни стаи в английската гимназия заради студа

Празни стаи в английската гимназия заради студа
Температури от до минус 20 градуса сковаха страната. Пътищата са проходи при зимни условия. Репортерите на телевизия СКАТ направиха проверки за това топли ли са класните стаи в мразовития ден на различни места в страната. Ниските температури блокираха част от английската гимназия в Бургас. Въпреки че парното работи част от помещенията са студени.

Ученици мръзнат в квартал Банево

Ученици мръзнат в квартал Банево
В бургаския квартал Банево децата мръзнат в класните стаи. Там се топлят с печки с дърва. Парното не работи заради авария.

Километрични опашки от автомобили на гръцката граница

Километрични опашки от автомобили на гръцката граница

Студ в училище

Студ в училище
Децата в Поморие учат в нечовешки условия. Студът е сковал стаите. Въпреки уверенията на директора, че парнто е работило през почивните дни температурата в училище Иван Вазов днес беше 11-13

СОУ "Петко Росен" започна занятия при температури под нормата

СОУ "Петко Росен" започна занятия при температури под нормата
С ниски температури, под нормата започнаха занятията в училище „Петко Росен” в бургаския комплекс „Меден рудник”. Три часа след началото на учебния процес условията се нормализираха.

Родители спират децата си от училище заради студа

Родители спират децата си от училище заради студа
В бургаския квартал „Победа”, много родители са спрели децата си от училище за няколко дни. Въпреки че класните стаи са отоплени, те се притесняват че децата им ще мръзнат докато стигнат до

Няма затворени училища в Кърджали

Няма затворени училища в Кърджали
В Кърджали всички училища работят. Няма намалени часове и изгледи за дървена ваканция.