ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Случаят в Бурса приключи под натиска на Анкара и на изселниците, Давутоглу няма да ни мъмри.

17.03.2010

Сигурно няколко нощи поред тези от нашите управници, които утре трябва да разговарят с Ахмет Давутоглу, са сънували кошмари как ще бъдат "назидавани, съветвани и предупреждавани" от Министъра, който идва да ни наложи модела "едно правителство - две държави". Както се казва, "смелата постъпка" на МВнР се оказа "много шум за нищо". От Анкара и от Бурса наистина се "озъбиха" (наша информация от 13.03.2010.), след като местния градски вестник "Олай" подготви "активното мероприятие" и предсказа какъв ще бъде финалът: България ще "поправи грешката си", защото не иска да разсърди и да се скара с Турция. Този анализ и този извод бяха "подсказани" на журналиста Хасан Бозтюрк от тези, които на 15 и на 16 март засипаха София с телефони, а Турското посолство беше в постоянна "жива" връзка с МВнР на България. От вчерашните и днешните публикации на Бозтюрк разбираме, че най-сериозният натиск върху Давутоглу по въпроса за дейността на Консулството е бил упражнен от страна на депутата от Бурса на управляващата Партия на справедливостта и развитието Мехмет Тунчак. Същият работи в тясна координация с Областния председател на ислямистката партия в Бурса Нагип Вардар, а двамата съгласуват всичките си действия пред правителството след задължителна консултация и отчитане мнението на третия в схемата- добре познатия ни проф. Емин Балкан, Председател на Дружеството на изселниците "Бал-Гьоч" (на снимката Балкан и Вардар обсъждат какви мерки следва да предприеме Анкара за подобряване положението на "турците и мюсюлманите" в България). И още преди нашето МВнР да обяви решението си да "поправи допуснатата грешка", ние в ТВ "СКАТ" вече знаехме, че "пробата е осъдена на неуспех". Въпросът е бил отнесен лично до Бойко Борисов и след това е сработил принципът "проба-грешка", при който функциите на "лошите" и на "добрите" са ясно разграничени. На 17 март, т.е. днес, в-к "Олай" пише: "Депутатът Мехмет Тунчак сподели със служителите на турското МВнР важността и чувствителността на проблема, който силно разтревожи изселниците в Бурса. След това пак той разговаря лично с Министъра на външните работи Давутоглу и беше получено съгласието му да постави въпроса с цялата му острота на най-високо ниво при посещението в София. Имаме чувството, че откакто ние в Бурса изложихме същността на проблема и причините за неговата поява, българските власти изпаднаха в притеснение и колебание как да процедират по-нататък. Разбрахме, че турското МВнР няма да остане безразлично към тревогите и недоумението на ръководството на "Бал-Гьоч" и на жителите на Бурса. Все пак нямаме гаранции, че утре българите отново няма да променят позициите си. Ето защо "задкулисните усилия" да не се допусне нова проява на наказание за населението на Бурса трябва да продължат."

2

2

5

5

Шведският премиер Рейнфелд ще бъде съден заради поднесените на Ердоган "извинения" !

Шведският премиер Рейнфелд ще бъде съден заради поднесените на Ердоган "извинения" !
Две държави и между тях-две огромни разлики. Това са САЩ и Швеция. И двете са признати като "образец на демокрация и пример за подражание". Но докато в САЩ изпълнителната власт в лицето на Хилари Клинтън и Барак Обама заема позата на съдник и грубо се намеси в правата на законодател ната институция ( Конгреса ), в Швеция депутатите от

Македонските власти отнеха детето на Спаска Митрова

Македонските власти отнеха детето на Спаска Митрова
Погазвайки всички човешки и правови закони, съдът в Гевгелия отне детето на Спаска Митрова. Родителските права бяха присъдени на наркозависимия баща на малката Сузана.

Министър Николай Младенов: "Възмутен съм!"

Министър Николай Младенов: "Възмутен съм!"
Позицията на МВнР за политическия фарс срещу Спаска Митрова. Въпреки някои по-силни думи българските интереси се постявят под "българо-македонските отношения". Липсва и категорична подкрепа за нашата сънародничка като се изполва неясната формулировка "интерес на

Георги Младенов: "Правителството капитулира пред сърбокомунистите"

Георги Младенов: "Правителството капитулира пред сърбокомунистите"
Коментарът на Георги Младенов (председател на Македонската патриотична организация и съратник на Иван Михайлов) за външната политика на България спрямо Република Македония.

Първо съдебно заседание за касиране на местните избори в София. Ще остане ли Фандъкова кмет?

Първо съдебно заседание за касиране на местните избори в София. Ще остане ли Фандъкова кмет?
Административният съд в София проведе първо заседание по делото за касиране на частичните избори за кмет на столицата. Съдът беше сезиран след жалба на РСЗ.

11 март - Празник на Артилерията и Ракетните войски

11 март - Празник на Артилерията и Ракетните войски
На 11 март 1913 г. генерал Никола Иванов заповядва артилерийски обстрел на отбранителни укрепления пред Одрин и само два дни по-късно непревзимаемата Одринска крепост - връх на немския инженерен гений пада под напора на Българската армия. В чест на славната победа 11 март е обявен за ден на артилерията и ракетни войски. В това издание на

Висши чиновници със своите роднини крадат еврофондове


Висши чиновници със своите роднини крадат еврофондове

Гигантски мол задръсти софийски квартал

Гигантски мол задръсти софийски квартал
Гигантски мол задръсти движението в столичния квартал “Оборище”. Хиляди спрели автомобили превръщат живота на хората в ад.