ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Територията на Турция е основното трасе за проникване в Европа на терористи на "Ал-Кайда".

07.10.2010

Днес турската агенция DHA разпространи информация за предстоящо преминаване през територията на Турция на път за Европа на група от 25 терористи, получили подготовка и указания за действие в лагерите на "Ал-Кайда" в Афганистан. Като източник на тези данни агенцията посочва ТВ "Ел Арабия", която пък се позовава на информация, изтекла от френското разузнаване. Според тази информация, "25 наемници, вербовани от хората на Бин Ладен в различни европейски страни, били изпратени в тренировъчни лагери в района на границата на Пакистан с Афганистан. Подготовката им за провеждане на терористични атаки приключила и след като получили бойните си задачи, терористите били потеглили за своето "местоназначение", като основният маршрут за Европа преминавал през Турция. Тези данни давали основание да се предполага, че в Турция има изградена финансова и логистична мрежа за оказване на съдействие на "гостите от Афганистан", преди да преминат на "европейска територия". Източниците били на мнение, че "транзитния престой" в Турция може да продължи няколко седмици, които ще бъдат използвани за проверка на връзките и съгласуване на посрещането и настаняването на "пътниците", след като напуснат Турция. Преди 2 дни френските сили за борба с тероризма провели едновременно серия от акции в Марсилия и Авиньон и задържали 12 предполагаеми "ислямски терористи". Възможно е някои от тях да са били бъдещите "свръзки и ятаци" на очакваната група и те да са посочили маршрута на движение и по кое време е планирана появата в Европа на 25-те пратеници на "Ал - Кайда". Сред арестуваните бил някой си Риад Хануни - 28 годишен алжирец, който притежавал материали и схеми за изготвяне в "домашни условия" на взривни устройства.

2

2

5

5

59 годишна кранистка загина при инцидент във Варна

59 годишна кранистка загина при инцидент във Варна
59 годишна кранистка загина по време на работа във Варна. Това съобщи комисар Димитър Димитров, директор на областна дирекция полиция в морският град.

Никой не е забравен от Бога

Никой не е забравен от Бога
Нов параклис ще бди над деца с умствена изостаналост в несебърското село Кошарица. божият храм беше открит и осветен, а децата ще бъдат кръстени в него.

Танците обединават хората

Танците обединават хората
Народните танци обединиха хора от различни възрасти и професии. Аматьорите- танцьори се забавляват на воля в центъра на Бургас.

Институциите лансират абсурдите на Общината

Институциите лансират абсурдите на Общината
Община Бургас се изгаври със стотици бургазлии. Заради виден симпозиум по скулптура чиновниците разрешиха морскатата градина да се превърне в строителна площадка. Две отговорни инспекции- по здравеопазването и околната среда така и не успяха да кажат с колко прах са се натровили хората. От общината се опитаха да потушат проблема с едно

Пешеходни неволи

Пешеходни неволи
Варненци масово се оплакват от опасни пешеходни участъци. Поредният сигнал дойде от цветния квартал, жителите на който ежедневно рискуват живота си при пресичането на оживен булевард.

Брегоукрепването на малкия плаж в Лозенец може да продължи

Брегоукрепването на малкия плаж в Лозенец може да продължи
Свлачище на плажа в Лозенец поглъща базата на висшия административен съд. Заради липса на пари в края на миналата година министерски съвет спря укрепването на брега.

Закъснял ремонт

Закъснял ремонт
Закъснял ремонт в детскаградина в Кърджали вбеси десетки родители. Заради затворената забавачницамнозина деца останаха по домовете си.

75-годишнина на читалище "Николай Хайтов" в София

75-годишнина на читалище
С много музика и стихотворения беше отбелязан международния ден на музиката и поезията. по повод празника в сградата на читалище „Николай Хайтов” в София се проведе благотворителен концерт за събирането на средства за отбелязване на 75 годишнината от създаването на