ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

България и СССР през Втората световна война,

31.08.2007

Предаването "Час по България" от 31-и август бе посветено на сложните дипломатически и военнополитически реалности в навечерието и в хода на Втората световна война (1939-1945), в които Царство България се стреми да реализира своите национални интереси и да се опази от пряко въвличане във войната. Людмил Спасов, един от най-добрите познавачи на тази епоха и на българо-съветските отношения като цяло, изнася редица нови и малко известни факти и се спира се на най-новите постижения на историографията при осветляването на тези важни, съдбоносни събития. Обръща се специално внимание на ролята на водещи личности като Георги Кьосеиванов, цар Борис ІІІ, проф. Богдан Филов и др., както и на някои изключително враждебните стъпки на съветското ръководство начело с диктатора Сталин спрямо България, независимо от запазването на дипломатическите отношения и състоянието на мир между двете страни до 5 септември 1944 г. Доц. Спасов е директор на университетския филиал “Любен Каравелов” в гр. Кърджали, който е част от ПУ “Св. Паисий Хилендарски”. Очаквайте ни на 31-и август от 20:30 часа по телевизия СКАТ. Очаквайте повторението в неделя 2-и септември от 14:00 часа.

2

2

5

5

Мутра нападна екип на СКАТ

Мутра нападна екип на СКАТ
Внимавайте защото шофьори-психопати раздават юмруци по пътищата. Един от тях нападна служители на телевизия СКАТ без причина. Телевизионния екип обаче потърси правата си и побойника Дойно Янев бе заловен от полицията.

Oтсичане главата на св. пророк Иоан Кръстител

Oтсичане главата на св. пророк Иоан Кръстител
най-голям между родените от жени. Свети Иоан, както приживе, така и след кончината си бил Предтеча на Господа, защото предварил слизането Му в ада и възрадвал светите праотци, като благовестил явилия се в плът Бог. Заедно с тях той бил изведен от ада, разрушен чрез Възкресението Христово, и в Царството Небесно се сподобил с много венци като

СКАТ гради паметник за жертвите на протурския тероризъм

СКАТ гради паметник за жертвите на протурския тероризъм
Фигурална композиция на осакатени майка и детето и, разпънати на кръст от изкривени релси и ламарина от жп вагон ще бъде издигната на гара Буново в памет на жертвите на протурския тероризъм. Идеята е на ръководството на телевизия СКАТ и на общественика Минчо Минчев от Отечествената партия и ОКЗНИ. Скулптурата е дело на Александър Хайтов. Телевизия

Младо семейство с дете на 2 години оцеля в катастрофа

Младо семейство с дете на 2 години оцеля в катастрофа
Младо семейство с дете на 2 години по чудо оцеля в катастрофа след като автомобила им бил засечен и блъснат от друга кола на пътя Бургас - Созопол.

Лукойл заграби езеро

Лукойл заграби езеро
От този репортаж ще науите как може съвсем законно да се купи природна забележителност.

Жена от село Голямо Буково доживя до 100 години

Жена от село Голямо Буково доживя до 100 години
Жена от село Голямо Буково доживя до 100 години. Баба Ирина не яде месо и съветва когато ви се плаче да пеете.така е правела тя един век.

Паметник прославя битка на цар Симеон в Ахелой

Паметник  прославя битка на цар Симеон в Ахелой
Паметник прославя битка на цар Симеон в Ахелой. Това е първият знак, който напомня за далечната 917 година и победата над Източната римска империя.