ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Новогодишната нощ мина без сериозни инциденти

01.01.2013

49-годишен мъж е загинал в новогодишната нощ след възпламеняване на пиротехническо изделие в село Николово, област Русе. 35-годишен мъж остана без ръка след подобен инцидент в брезовското село Сърнегор. Четирима непълнолетни между 14 и 16 години с тежка алкохолна интоксикация са били приети в Пирогов през новогодишната нощ. В Бургас. Сравнително спокойно е преминала Новогодишната нощ за екипите на Бърза помощ в МБАЛ Бургас.Само двама души, прекалили с алкохола са минали през кабинетите на Спешния център в Бургаската болница. Според медиците не е имало необичайни случаи за това време на годината, наситено с празници. Няколко души със сърдечни и мозъчни проблеми също са били хоспитализирани на 31 декември 2012 година.

Скандал и в Румъния със собствениците на БТВ

 Скандал и в Румъния със собствениците на БТВ
След като еднократно прекрати договора си с основни кабелни оператори телевизия Бтв няма да се излъчва от първите дни на януари тази година. Оказва се, че подобно е положението и в Румъния, където телевизия ПРО ТВ спира да се излъчва в мрежата на Ромтелеком по същите

Кърджали - най-зеления град с най-мръсен въздух

 Кърджали - най-зеления град с най-мръсен въздух
В последните месеци измервателните станции на Изпълнителната агенция по околна среда отчитат високи стойности на фини прахови частици във въздуха в Кърджали. Парадоксално - само преди няколко дни градът получи приз за най-зелен

Зов за помощ

 Зов за помощ
18-годишно момиче с целебрална парализа не може да продължи лечението си в чуждестранна клиника, заради отказ от страна на българските институции. В същото време семейството не разполага със сумата от 8000 евро за рехабилитация. Вижте историята на Стоянка в следващия

Макети на известни кораби

 Макети на известни кораби
Едни от най-известните макети на кораби, строени в бургаската и варненска корабостроителница акустираха в Бургас. Още за уникалната изложба разказват Габриела Гоцкова и Георги Димитров.

Морал и медии

Морал и медии
Телевизия СКАТ ще продължи да се бори срещу неправдите в България и лошото управление на държавата. Това заявихя водещи журналисти от медията в предаването Фронтално с водещ Стефан Солаков.

От упор за спасението на България

От упор за спасението на България
И още акценти от предавания на ТВ СКАТ. Спасението на България е главната задача на всеки патриот в днешно време. Телевизия СКАТ работи успешно за каузата през 2012 година. Темите бяха коментирани в предаването “От упор”.

Над 2 500 бебета са родени в АГ-болницата през 2012

Над 2 500 бебета са родени в АГ-болницата през 2012
Сериозен ръст на новородените отчитат през тази година във варненската АГ-болница. За 2012 година там са проплакали над 2500 бебета, докато миналата година те са били около 2300.

Заличено село, но със живи традиции

Заличено село, но със живи традиции
Заличено село, което не съществува на картата пази живи българските традиции. Потомците на поморийското село Доброван пазят носиите от предците си и съхраняват балканджийския фолклор.

Новогодишен концерт на СКАТ

Новогодишен концерт на СКАТ
След минути започва празничната новогодишна програма на ТВ СКАТ. Десетки изпълнители ще вземат участие във фолклорната програма с домакин Галя Асенова. Състави от цялата страна, духова музика и именити и гласовити изпълнители, ще създадат настроение във вашите домове.

Българите в Испания се подготвят за новата година

Българите в Испания се подготвят за новата година
Сънародниците, които живеят в Испания, се подготвят да посрещнат новата година. Как – ще ни разкаже Росен Георгиев.