ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Продължава "митническата криза" между Русия и Турция.

12.06.2009

По случай Националния ден на Русия, посланикът в Анкара Владимир Ивановски дал коктейл в салоните на посолството, който бил уважен от членове на турското правителство, висши държав ни служители и други турски и чуждестранни гости. Добре информирани турски източници отбеляз ват присъствието на Държавния министър Хаяти Язъджъ, Държавния министър Зафер Чаалаян, кой то отговаря за външната търговия, бившия министър на енергетиката Хилми Гюлер и др. Внимание то на присъстващите били привлечено от двата последователни разговора, които посланик Иванов ски провел "насаме" най-напред с министър Язъджъ, а по-късно и с министър Чаалаян. Предмет на тези разговори била възникналата през 2008г. и все още продължаваща "митническа криза". Въпре ки многобройните срещи на различно ниво и подписани протоколи и други документи, продължавала практиката турските ТИР-ове да бъдат третирани на руските митници с "особен режим", изразяващ се в отделянето им в т.н. "червена зона за контрол". Двамата турски министри изразили тревогата си от продължаващите дискриминационни мерки спрямо турските земеделски продукти и специално за т.н. "доматена криза", която те определили като "ембарго". Предполага се, че на коктейла е бил широко коментиран и последния, твърде неприятен за Турция случай с "инвеститора-контрабандист" Телман Исмаилов, който дава силни козове в ръцете на руските компетентни органи срещу претен циите на Турция по вноса на турските стоки в Русия. Министър Язъджъ поканил на разговор в свое то ведомство посланика на Русия, а Чаалаян предал на Ивановски покана до руския министър на земеделието за среща в удобно за него време и място.

2

2

5

5

Турският ГЩ подготвял свой план за противодействие на делото "Ергенекон".

Турският ГЩ подготвял свой план за противодействие на делото
Днес нови сензационни разкрития около аферата "Ергенекон" събудиха позаспалия интерес на медиите и на политическите среди към продължаващото скрито противопоставяне между армията като пазител на светските кемалистки принципи и управлението на ислямистката Партия на справедливостта и развитието. Попарени бяха надеждите, че армията е "притисната в

Мълния уби турски войник по време на бойна операция.

Мълния уби турски войник по време на бойна операция.
Мълния причинила днес смъртта на 21 годишния войник Али Ефе, който бил в състава на пехотно отделение, изпратено с бойна задача в местността Думанлъ в източната провинция Ерзинджан. Предполага се, че войниците са подценили задължителните при гръмотевична буря мерки за безо пасност в открит терен и са привлекли атмосферното електричество с

Стария град се превърна в сметище

Стария град се превърна в сметище
Крайморската алея на стария Несебър отблъсква туристите. На тясната улица са изнесени повечето от кофите за смет а миризмата през летните горещини е непоносима.

Облагородяват селски район

Облагородяват селски район
Почистват коритото на река Церовска с пари спечелени по проект на екоминистерството. Наесен в района на Ново паничарево ще бъдат задасени и 200 дръвчета.

Облекчена процедура по осиновяване

 Облекчена процедура по осиновяване

Столица на православната музика

Столица на православната музика
За шести път Поморие се превърна в средище на православната музика. Международният фестивал “Света Богородица - Достойно ест” събра над 700 участници.

Първа копка на детска градина

Първа копка на детска градина
Първа копка за нова детска градина направиха в село Зидарово. За построяването и са необходими един милион лева, които Община Созопол е осигурила. В селото живеят много млади хора и се очаква детската градина да бъде

Ремонт на детска градина

Ремонт на детска градина
Да бъде направен основен ремон на детска градина “Пламъче” решиха още общинските съветници. Там ще бъде построено и ново крило.гласувани бяха 35 хиляди лева.