ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

В досието "Ергенекон" имало документи за еврейско-масонски заговор.

21.09.2009

Истинска сензация предизвика новината, че в приложенията към основния обвинителен акт по дело то "Ергенекон" се намирали документи в оригинал на френски език и копия в превод на турски, изгот вени в "Европейския Център на масоните". Откъси от тайните решения, предназначени за вътрешно ползване и отнасящи се до "план за действие срещу Турция и срещу мюсюлманите", били публикува ни в списание "Ренесанс". От това пояснение обаче не става ясно дали приложените към досието "Е ргенекон" материали са въпросните публикации или те са послужили за откриването и получаването на оригиналните и пълните текстове на плана за дестабилизация на страната и на влиянието на исл ямската религия. Според появили се в публичното пространство данни, като "институция за проникв ане" на еврейското масонство в Турция се посочват т.н. "народняшки партии", което означава на пъ рво място социалдемократически и републикански светски политически сили и синдикати. Съгласно указанията за действие, подготвени в Европа и предназначени за турските масони, последните тряб вало да работят за "укрепване и разширяване на базата от техни привърженици в тези среди" и в то ва отношение им била обещана нужната финансова подкрепа. На тайно "заседание" ( не се посочва кога и къде е било проведено ) на Централата на масоните в Европа бил приет отделен раздел за ус тановяване, картотекиране и наблюдение на всички лица и институции, които се изявявали като "вра гове на еврейството и на масоните". Препоръката била да се вземат мерки за "пресичане на тяхната дейност", като в използваните изрази има термини, които навеждали на мисълта за "физическо прес ичане или предотвратяване". В друго от решенията имало указания как да бъдат контролирани и "ра зработвани" различните религиозни течения и общности, като основно внимание турските масони сл едвало да отделят на съществуващите различия между тях, кои са духовните водачи на отделните фракции и секти, имат ли те слабости, какъв е техния авторитет и на тази основа да се провеждат "мероприятия" за засилване на наличните и за пораждане на нови вражди. За целта се предвиждало да бъдат внедрявани специално подготвени и финансово обезпечени "агент-провокатори". Тяхната о сновна задача била да откриват подготовката на антиеврейски и антимасонски кампании в страната, а за пропагандната реализация на активните мероприятия срещу ислямските "противници" на юдейст вото широко да се използват възможностите на всички медии, вкл. и с използването на парични и др уги "стимули". От "придобитите като доказателство документи" било ясно, че уж благотворителните, спонсорски и "независими хуманитарни" сдружения като "Ротариански клубове" и "Лайънс клуб" са пр икритие на еврейското масонство и "негови съюзници". За повишаване на тяхното влияние и автори тет в турското общество,"тайните решения" препоръчвали тези "клубове" да се отдадат повече на к ултурно-просветна и спортна дейност в интерес не на елита, а на социално-слабите и най-религиозн ите слоеве на турското общество.

2

2

5

5

Ердоган и Давутоглу за турско-арменските отношения.

Ердоган и Давутоглу за турско-арменските отношения.
Според оценки и прогнози на турските медии, при срещите си с различни представители на чуждите делегации по време на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк премиерът Ердоган и външният министър Ахмет Давутоглу щели да акцентират върху т.н. "отваряне към Армения", в осн овата на което били заложени следните 4 главни принципа:

Магистралният газопровод Туркменистан-Китай ще заработи на 15.12.09г.

Магистралният газопровод Туркменистан-Китай ще заработи на 15.12.09г.
На 15.08.2009г. информирахме за предстоящото откриване на най-дългия в света газопровод от Тур кменистан до Китай. Тези дни беше посочена точната дата-15.12.2009г. Това стана след заседание на правителството в Ашхабад и новината беше обявена от Вицепрезидента Баймурат Ходжамухаме дов. Между 20 и 30 декември ще се състои друга церемония-пускането в

Моноспектакъл

Моноспектакъл
До творчеството на Хайтов се докосна и софийската публика. В Народния театър се състоя премиерата на моноспектакъла “Сътресение”.

Смолян почете Николай Хайтов

Смолян почете Николай Хайтов
В Смолян почетоха 90 годишнина от рождението на Николай Хайтов. Жители и гости на града си спомниха любимите произведения на автора представени от актьорите от Родопския драматичен театър.

Момиче поряза с нож ученичка

Момиче поряза с нож ученичка
17 годишна от Бургас наръга с нож своя съученичка. Скандалът между момичетата избухнал в двора на училище “Добри Чинтулов”.

Махат вредните храни от училищата

Махат вредните храни от училищата
Забраната за продажба на вредни храни в училищните лавки няма да спре децата да си ги купуват. Това мислят учители и търговци от Кърджали. И още за новата наредба на здравното министерство - нейните плюсове и минуси в

Големи енергийни фирми консултират безплатно общината за бизнес проекти

Големи енергийни фирми консултират безплатно общината за бизнес проекти
Големи енергийни фирми съветват безплатно Община Бургас. Новосъздадения консултативен съвет ще отговаря забъдещите енергийни проекти. Финансирането ще става с пари от Европа.

Литовският "Сретен Йосич" бил невинен според съпругата му

Литовският "Сретен Йосич" бил невинен според съпругата му
Литовският мафиот Хенрикас Дактарас се страхува от отмъщение и саморазправа, ако бъде екстрадиран в родината си. Чужденецът беше задържан край Варна. В Литва той е обвинен за убийства изнудвания грабежи и участие във въоръжена престъпна