ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Отказ за получаване на "гражданство" предизвика нов дебат за ислямските дрехи във Франция.

05.02.2010

Случаят с отказа на френските власти да предоставят френско гражданство на марокански мюсюлманин, женен за "френска французойка", предизвика нова ескалация в споровете дали мъж, който принуждава съпругата си да облича "бурка", има право да получи френско гражданство. Точно такъв е примерът с въпросната "смесена съпружеска двойка" и отговорът на компетентните власти е "НЕ"! Решението за отказ на молбата на мароканеца е подписано от Министър Ерик Бесон, който отговаря за имиграционната политика и интегрирането на чужденците във Франция. Премиерът Франсоа Фийон подкрепи позицията на своя министър с думите: "Някакъв мъж кара насила жена си да носи бурка. Иска в къщи гостите и посетителите да бъдат отделяни на различни места, предназначени за мъже и за жени. Този мъж отказва да се ръкува с жените. Баста! Ако този "господин" не промени поведението си, за него няма място в нашето общество, няма да получи гражданство и трябва да напусне територията на Републиката." Според френските закони, решение за отказ на грежданство може да бъде взето, ако се прецени, че кандидатът-чужденец не се съобразява и не зачита "националните ценн ости на републиканския режим и френската национална традиция". Както пише вестник "Фигаро", историята с мароканеца има продължение, което свършва окончателно в Държавния съвет ( Френския Конституционен съд ). По инициатива на министър Бесон, решението за отказ било изпратено там за мнение и Съветът потвърдил законосъобразността на мярката.

2

2

5

5

Френска полицайка беше наказана дисциплинарно заради "облекло с ислямски символи".

Френска полицайка беше наказана дисциплинарно заради "облекло с ислямски символи".
В момент, когато във Франция продължава обществената и политическата дискусия за забрана на женското "униформено" облекло бурка, младата френска полицайка с арабски произход Нора Б. решида изпробва търпението на своите началници, като се появи забрадена на работа без никакво притеснение ( на снимката ). Нейното съзнателно и

Антибългарската политика на ДПС

Антибългарската политика на ДПС
Продължават антибългарските прояви в Кърджалийско. Сега съветници от ДПС предлагат общината да сложи в културния си календар празници на турския език.

ГМО = национална катастрофа

ГМО = национална катастрофа
Генномодифицираните храни отключват автоимунни заболявания и предизвикват тежки алергии. Това е мението на лекари и специалисти по храненето. Те се обявиха против промените в Закона за генетично модифицираните организми, които проамериканската партия ГЕРБ и нейните верни слуги от АТАКА гласуваха на първо

Първи коментари след визитата на Борисов в Турция

Първи коментари след визитата на Борисов в Турция
След посещението на премиера Бойко Борисов в Турция не закъсняха и първите коментари. В предаването "Фронтално" с водещ Стефан Солаков, гостите определиха визитата като слабо подготвена и че не са постигнати очакваните за България

Турцизацията на България с подкрепата на ГЕРБ и АТАКА

Турцизацията на България с подкрепата на ГЕРБ и АТАКА
При посещенито си в Турция Бойко Борисов е загърбил българските интереси. Темата беше коментирана широко и в предаването "Паралакс" на телевизия СКАТ.

Подписка срешу незаконното циганско гето

Подписка срешу незаконното циганско гето
В софийският квартал "Обеля" започнаха да събират подписка по инициатива на ВМРО срещу намиращото се в близост незаконно циганско гето.

Подписка срешу жилищната мафия

Подписка срешу жилищната мафия
Продължава подписката срещу жилищната мафия в Бургас. До сега организаторите са събрали близо 2 500 подписа. До седмица те трябва да бъдат изпратени до главния прокурор Борис Велчев.

Поледицата пак претъпка ортопедията

Поледицата пак претъпка ортопедията
Ледът и човешката немърливост пак препълниха варненската ортопедия. Повечето пациенти както винаги са възрастни хора, но сред пострадалите има и младежи някои от които с тежки травми.