ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Турските власти преследват "до дупка" лидера на ПДО Ахмет Тюрк.

22.12.2009

Ако попитате сега някой турски журналист, който малко или много се интересува от процесите в Меджлиса, колко са произнесените присъди, кои от тях се обжалват, колко са повдигнатите обвинения и кои от тях са внесени в съда и колко предварителни разследвания се водят в момента и срещу кои депутати, ръководители и кметове на ПДО, той едва ли ще бъде в състояние да ви отговори и ще поиска време да направи съответната справка. Дори и след това "наказателната статистика" няма да бъде пълна и точна. Защото и днес медиите съобщават за поредното "занимание" на Анкарската Главна прокуратура с Председателя на вече забранената Партия на демократичното общество Ахмет Тюрк. ( на снимката ). "Пазителите на закона" този път разбрали, че не трябва да оставят на мира "опасния враг на държавата" заради неговите изявления след проведеното съвещание между ръководителите на Партията на мира и демокрацията ( ПМД ) и членовете на партийния съвет на забранената ПДО. Разследването било иницирано от прокурора към Бюрото за борба с медийните престъплени я, т.е., от прокурора на държавната цензура, по силата на действието на чл. 215 от ТНЗ ( защита и пропагандиране на престъпление и на престъпник ) и на чл. 216, според който разследваният Ахмет Тюрк е "насаждал и поощрявал сред народа прояви на омраза и nротивопоставяне". Прокурорът поискал да му бъдат предоставени всички аудио и видео записи, свързани с въпросното съвещание. Остава обаче въпроса кой, къде, кога и защо е "документирал" разговорите на тази партийна среща. Вината на Тюрк се изразявала в произнесените думи, че "демократичните сили в Турция, турските интелектуалци, журналисти, правозащитници, академичната общност изразиха единодушно важността па ртията да остане в Меджлиса. В сряда уважаемия Йоджалан е провел среща със своите адвокати. В резултат на тази среща на остров Имралъ ние разбрахме, че според него напускането на Парламента в този момент е вредно и борбата трябва да продължи там."

2

2

5

5

Депутати и активисти на забранената ПДО заминаха за бежанския лагер "Махмур" в Северен Ирак.

Депутати и активисти на забранената ПДО заминаха за бежанския лагер "Махмур" в Северен Ирак.
Тази сутрин делегация от представители на забранената Партия на демократичното общество премина на територията на Северен Ирак при ГКПП "Хабур". Целта им била да проверят на място положението в лагера, за който се говори, че предстои да бъде закрит и това поставя на дневен ред сериозния въпрос за съдбата на неговите 12 хиляди кюрдски

Тази сутрин се самоуби Командващия жандармерията в околия Езине, окръг Чанаккале.

Тази сутрин се самоуби Командващия жандармерията в околия Езине, окръг Чанаккале.
След вчерашните информации за продължаващите самоубийства на турски офицери, днес нов подобен случай стана обект на вниманието на медиите като приоритетна новина. Подробностите тепърва ще се изясняват, но няма съмнение, че серийните самоубийства имат някаква връзка с нарастващ ото вътрешнополитическо и социално-икономическо напрежение било заради

АТАКА иска изгонването на ТВ СКАТ от парламента

АТАКА иска изгонването на ТВ СКАТ от парламента
Партия АТАКА поиска национална телевизия СКАТ да бъде отстранена от парламента. Депутатите на Волен Сидеров се оплакали, че са тормозени от наш екип.

Откриха балереф на Тодор Александров

Откриха балереф на Тодор Александров
От днес в София на булевард „Тодор Александров” има барелеф на българския революционер. Така ще се съхрани паметта на хората борили се да върнат Македония в майка България.

Турция скръцна със зъби заради новините на турски

Турция скръцна със зъби заради новините на турски
Турция скръцна със зъби на България по повод идеята за референдум за новините на турски език по БНТ. Това е груба намеса във вътрешните работи на страна членка на Евро-съюза.

Референдумът на Борисов и Сидеров вреди на България

Референдумът на Борисов и Сидеров вреди на България

Сняг покри Бургас и областта

Сняг покри Бургас и областта
Сняг и ниски температури по Черноморието. Според .основните пътни артерии са почистени. В Бургаска област няма селища без ток.

Снегът скова джижението между Бургас и Поморие

Снегът скова джижението между Бургас и Поморие
Снегът и непочистените улици станаха причина за няколко катастрофи по пътя Бургас-Варна. Образуваха се и задръствания на отсечката до Поморие.